in , ,

(video) Aston Martin reia producţia legendarului DB5 folosit de James Bond. Doar 25 de oameni îl vor avea

Iconicul Aston Martin DB5 se întoarce în producţie, datorită unei colaborări unice între Aston Martin și EON Productions, compania care realizează filmele cu agentul secret James Bond.

În urma succesului proiectului DB4 GT, o serie formată din 25 de exemplare, copii ale maşinii folosite de către Sean Connery, actorul principal în pelicula “Goldfinger” (1964), vor fi construite de către Aston Martin Works la Newport Pagnell – casa originală a lui DB5.

Automobilele vor fi nişte reproduceri autentice ale acelui DB5 văzut pe micile şi marile ecrane, cu unele modificări care evocă amintiri, pentru a asigura cele mai înalte niveluri de calitate și fiabilitate a construcţiei. Această autenticitate se va extinde și la gadget-urile funcționale, cum ar fi plăcuțele de înmatriculare retractabile și multe altele, care au devenit faimoase în Goldfinger. 

Aceste dispozitive vor fi dezvoltate în colaborare cu câștigătorul premiului Oscar Chris Corbould, supervizor în efecte speciale din filmele cu James Bond. Oficial aprobat de Aston Martin și EON Productions, toate mașinile ediției Goldfinger vor fi produse într-o singură specificație şi vor fi vopsite în singura culoare Silver Birch, la fel ca originalul.

Sub capotă va avea un motor DOHC cu şase cilindri în linie şi un volum de 3.995 cm³. Unitatea va produce 286 CP la 5.500 rpm şi 380 Nm la 4.500 rpm. Acceleraţia de pe loc şi până la 96 de km/h o va putea face în 7.1 secunde, iar viteza maximă pe care o va putea atinge este de 238 km/h.

Aston Martin DB5 James Bond Edition 1964 30
Cel mai recunoscut instantaneu Aston Martin din toate timpurile – DB5 – şi-a făcut prima apariție în cel de-al treilea film James Bond – Goldfinger –  alături de Sean Connery în rolul lui James Bond. Încărcat cu gadget-uri și armament instalat de subdiviziunea Q, maşina agentului secret a devenit un hit.

De la apariția în Goldfinger, DB5 a mai putut fi văzut în alte șase filme cu James Bond: Thunderball (1965) din nou cu Sean Connery; GoldenEye (1995) și Tomorrow Never Dies (1997) cu Pierce Brosnan și trei apariții alături de Daniel Craig în Casino Royale (2006), Skyfall (2012) și Spectre (2015). James Bond și DB5-ul său au devenit două icoane ale culturii populare și unul dintre cele mai de succes și durabile parteneriate de film din toate timpurile.

Aston Martin DB5 James Bond Edition 1964 33

Fiecare automobil va avea un preţ de 2.75 milioane de lire sterline plus taxe. Primele livrări către clienți vor începe în 2020. Aston Martin ţine neapărat să menţioneze că aceste maşini nu vor putea fi conduse pe drumurile publice, deci se vor afla în colecţii private.

Pe lângă aceste 25 de maşini se vor construi alte trei. Două vor intra în proprietatea companiilor EON și Aston Martin, iar o alta se va vinde la licitaţie şi ulterior suma de bani încasată va fi folosită pentru caritate.

buton subscribe

GALERIE FOTO: