in , ,

(video) Atelierul de tuning de casă a Toyota s-a ocupat de noile Camry şi Avalon. Iată rezultatul

Divizia Toyota Racing Development a constructorului de automobile nipon, care este un atelier de tuning in-house, a prezentat în Statele Unite ale Americii versiuni preparate cu o serie de “condimente” sportive a modelelor Camry şi Avalon.

Maşinile arată acum mult mai deosebit şi vor exista într-un număr limitat de exemplare.

Toyota aduce încă o dată “pedigree-ul de curse” pe drumurile publice cu dezvăluirea modelelor Camry TRD si Avalon TRD, două sedanuri care au un apetit pentru abordarea curbelor şi oferă o notă distinctivă, cu atitudine, prin intermediul eşapamentului sport. Revizuite din punct de vedere aerodinamic de către Calty, studioul de design american al Toyota și având un şasiu de performanță fortificat de Toyota Racing Development (TRD), aceste modele revoluționate Camry și Avalon sunt maşinile pe care entuziaștii le-au cerut.

Atunci când Toyota a introdus modelul Camry, vânzările versiunilor în nivele de echipare cu accent sportiv SE și XSE au crescut. Un an mai târziu, Toyota a introdus noul Avalon, care a beneficiat de un nivel de echipare XSE pentru prima dată în istoria sa. Toyota împinge acum limitele și mai mult cu Camry TRD și Avalon TRD. Aceste modele includ toate dotările standard, care vin pe Camry SE și Avalon XSE, combinate cu îmbunătățirile și tuning-ul exclusiv oferit de TRD.

Vezi şi: (video) Cum arată noua Toyota Camry în viziunea a patru piloţi NASCAR şi a unui analist sportiv

Ambele automobile ascund sub capotă motoare V6 DOHC de 3.5 litri, care produc 305 CP la 6.600 de rpm şi 362 Nm de cuplu la 4.700 de rpm. Cutia de viteze este una automată cu opt trepte şi cu padele de comutare manuală în spatele volanului. Eşapamentele sunt sport, noi dezvoltate.

Datorită subansamblurilor şasiului care sunt mai subţiri şi sporesc rigiditatea torsională, dar şi a unor arcuri noi ale suspensiei, garda la sol a ambelor automobile a fost redusă cu 15.24 mm pentru un centru de greutate redus. Un set de amortizoare special tunate şi un set de jante negre mat din aliaj de 19 x 8.5 inci, completează acest pachet de suspensie care îmbunătățește controlul corpului, manipularea, agilitatea și precizia direcţiei.

Mecanismele de frânare au fost de asemenea supuse modificărilor. Acum includ discuri faţă de 327 de mm şi cu două pistoane în etriere, comparativ cu cele standard de 305 mm şi cu un singur piston.

Vezi şi: (foto) Noile Toyota Crown şi Corolla Sport pot fi comandate din uzină cu tuning de casă

Vezi şi: (video) Atelierul de tuning al celor de la Toyota arată cum pot modifica noul crossover C-HR

Calty a pregătit pentru ambele modele un set de elemente aerodinamice noi, profitând de noul design al maşinilor de serie şi făcute în baza modificărilor TRD. Kitul include un splitter frontal, praguri laterale, un spoiler pe capacul portbagajului şi un difuzor. La acestea se adaugă inserţii de culoare roşie, etriere ale frânelor vopsite în roşu şi insigne TRD roşii.

Aceste sedanuri TRD vor continua să ofere toată calitatea şi fiabilitatea care este sinonim cu Toyota. Ambele modele vor fi standardizate cu Toyota Safety Sense-P, o suită de tehnologii avansate de asistenţă a șoferilor, printre care se va număra şi un sistem pre-coliziune frontală.

Pe Camry TRD, jantele din aliaj sunt cu 1.4 kg mai uşoare decât cele care vin standard. Acestea sunt acoperite cu anvelope de vară Bridgestone Potenza 235/40R19. Adiţional pe lângă aero kitul anunţat, Camry are o grilă lucioasă neagră care are o plasă sport integrată şi inscripţii de culoare neagră la exterior. Pentru caroserie se oferă culorile bi-ton Supersonic Red, Windchill Pearl, Celestial Silver Metallic sau Midnight Black Metallic.

În habitaclu, proprietarul va găsi acelaşi accent de culoare roşie. Scaunele faţă vor fi tapiţate cu Black Sport SofTex în combinaţie cu inserţii textile, vor avea cusături contrastante şi inscripţii pe tetiere. Volanul va fi acoperit cu piele şi va avea cusături de culoare roşie, în aceeaşi nuanţă fiind făcute şi centurile de siguranţă. Se mai adaugă un levier din piele cu logo TRD, covoraşe unice şi o animaţie TRD care apare atunci când maşina este pornită.

De cealaltă parte, Avalon TRD se bucură de aceleaşi dotări pregătite, însă scaunele vor avea şi inserţii din material numit Ultra-suede. Jantele sale sunt mai uşoare cu tocmai 8.16 kg comparativ cu cele de 19 inci care vin din uzină.

Camry TRD și Avalon TRD sunt pregătite ca modele pentru gama anului 2020 și respectiv vor fi disponibile abia din toamna anului 2019. Preţurile de start sunt necunoscute deocamdată, la fel ca şi numărul limitat de exemplare.

Vezi şi: (foto) Tuning de casă. Toyota GT86 facelift poate fi modificată estetic direct din uzină

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?