in , ,

LoveLove

(video) Atelierul Pogea Racing a găsit reţeta care să facă din Alfa Romeo 4C o maşină interesantă

Atelierul german de tuning Pogea Racing, cunoscut mai mult pentru că se ocupă de modernizarea maşinilor sport de origine italiană, se pare că a găsit o reţetă potrivită pentru ca modelul Alfa Romeo 4C să nu fie complet uitat de lume.

A aplicat câteva soluţii unice folosite pe super maşini de top, dar şi câteva manipulări sub capotă, iar rezultatul se numeşte “Centurion 007 – The Green Arrow”.

În primul rând maşina a fost vopsită într-o culoare nouă perlată în patru straturi. Aceasta are o nuanţă verde deschisă şi este similară cu cea folosită pe noul Aston Martin Vantage.

Pentru exterior se mai folosesc o serie de părţi componente din fibră de carbon, care sunt parte a unui kit exterior aerodinamic nou, inclusiv unele suplimentare care răcesc mai bine motorul. Jante sunt forjate de model XCUT, măsoară 18 şi 19 inci în anvelope Michelin. Suspensia a fost modernizată cu produse ale companiei KW.

Habitaclul maşinii sport compacte a fost retapiţat complet. Acesta este la fel realizat într-o culoare verde deschisă, care vine în contrast cu inserţii din fibră de carbon şi Alcantara prezentă pe toate suprafeţele care odinioară erau din plastic.

Interesant este de menţionat că pielea utilizată este din aceleaşi stocuri pe care Lamborghini o pune în maşinile sale.

Propulsorul turbo de 1.75 litri, care se află practic în spatele celor două scaune pentru pasageri, a fost la fel modernizat. Dacă înainte producea 237 CP şi 350 Nm, acum oferă 337 CP şi 465 Nm de cuplu. Noile caracteristici dinamice nu au fost anunţate, însă mai aflăm că modelul are şi un eşapament nou.

Amintim că un Alfa Romeo 4C obişnuit face 0-100 de km/h în 4.8 secunde.

Iată ce sunete poate produce acum acest automobil:

Pentru clienţii care îşi doresc ceva mai “hardcore”, Pogea Racing este gata să ofere proiectul Nemesis. La bază este folosită aceeaşi maşină, însă cu nişte caracteristici demne de invidiat. Cu părere de rău un astfel de sports car va exista în doar cinci exemplare.

Noutăţile principale de aici se regăsesc “sub capotă”. Volumul motorului obişnuit a fost mărit de la 1.75 la 1.95 litri. A fost conectat un nou turbo compresor, arborele cotit a fost înlocuit cu unul forjat, capurile celor patru cilindri au fost modernizate, iar supapele de admisie au acum un diametru mai mare.

Drept rezultat, automobilul a devenit practic de două ori mai puternic: 477 CP şi 535 Nm! Acceleraţia 0-100 de km/h o poate face în 3.9 secunde, iar viteza maximă a crescut cu 50 de km/h, până la 308 km/h!

Pogea Racing Alfa Romeo 4C Nemesis mai are un nou eşapament cu terminaţii din carbon, o cutie de viteze resetată, un soft nou pentru unitatea de control electronic şi un nou kit exterior aerodinamic. Jantele sunt la fel de 18 şi 19 inci, iar habitaclul tapiţat cu piele şi Alcantara.

buton subscribe