in , , ,

(video) Atenţie, şoferi! Iată de ce trebuie păstrată distanţa, mai ales în preajma trecerilor pentru pietoni

Imaginile surprinse de o cameră de bord dintr-o maşină a unei şcoli auto din capitală sunt o lecţie pentru noi toţi, fie că suntem conducători, fie pietoni. Este corect că pericole ne pasc oriunde pe drumurile publice, motiv pentru care trebuie să fim prudenţi şi să monitorizăm situaţiile din jur, însă aceste pericole ne mai pot lovi de acolo de unde nu ne aşteptăm.

Totul s-a întâmplat pe strada Grădina Botanică din capitală. Două automobile rulau în direcţia străzii Grenoble practic unul după altul, când la un moment dat, în preajma unei treceri de pietoni, conducătorul primului a apăsat în forţă frâna. Motivul: un pieton a vrut să treacă strada în pas alergător!

Respectiv, atât şoferul, cât şi pietonul s-au speriat de situaţia care se anticipează şi au reacţionat în propriul fel. Primul a avut de suferit pentru că nu şi-a dorit să se implice într-un potenţial accident cu un pieton, iar al doilea s-a răzgândit într-un ultim moment să mai continue drumul şi astfel nu a ajuns pe capotă sau mai grav, sub roţi.

Cine credeți că este vinovat de producerea acestui accident? Lăsaţi un comentariu pe Facebook. Era corect ca şoferul primului automobil să-şi continue fără probleme mişcarea pentru că pietonul era abia pe celălalt sens de circulaţie? Ori conducătorul maşinii din urmă trebuie să-şi asume neatenţia prin faptul că nu a păstrat distanţa?

CINE ESTE VINOVAT DE PRODUCEREA ACCIDENTULUI?

▪️ Cum așa se poate? Cât timp va trebui ca lumea să înțeleagă că acestea nu sunt glume?Cine credeți că este vinovat de producerea acestui accident? 🤔

Gepostet von Scoala Auto "START" am Samstag, 23. Mai 2020

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video prin secţiunea Contact, pe pagina noastră de Facebook sau la adresa [email protected], iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Vezi şi: