in ,

(video) Atinge 0-100 de km/h în 2.9 secunde! Toyota a construit un crossover C-HR cu 600 de CP

Compania DG-Spec, în colaborare cu Toyota, a construit şi a prezentat la show-ul de tuning SEMA un crossover Toyota C-HR care are 600 de CP (745 Nm) sub capotă!

Automobilul sport a fost testat deja în condiţii reale pe circuitul Willow Springs International Raceway din California şi a bătut timpul unui tur, înregistrat de maşini ca: McLaren 650S Spyder, Porsche 911 GT3 RS sau Nissan GT-R Nismo!

Specialiştii care s-au ocupat de acest crossover, numit mai nou C-HR R-Tuned, au schimbat motorul obişnuit de 2.0 litri pe unul de 2.4 litri. Au mai fost adăugate nişte pistoane și biele forjate, supape de admisie din oțel inoxidabil, supape ale sistemului de evacuare a gazelor de eşapament din inconel şi altele.

Propulsorul mai este conectat la o turbină Garrett care are o presiune turbo de 1.6 bari. Cutia de viteze este una mecanică cu cinci rapoarte.

C-HR R-Tuned a mai primit o suspensie reglabilă, stabilizatoare reglabile, un diferenţial autoblocabil pe puntea din faţă, mecanisme de frânare Brembo cu etriere de curse, un kit exterior aerodinamic modificat şi o capotă din fibră de carbon.

De remarcat că toate componentele aerodinamice de la exterior, inclusiv eleronul imens, produc până la 136 de kilograme de forţă de apăsare. Suprasarcina la frânare poate atinge 1.2g, iar pe lateral (în curbe) de până la 1.7g.

Toyota C-HR R-Tuned va rămâne construit într-un singur exemplar.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?