(video) Audi anunţă ce maşini şi inovaţii va arăta la Salonul Auto de la Frankfurt

Distribuie:
 • 3
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Audi a publicat pe o reţea de socializare mai multe teasere prin care ne anunţă că la Salonul Auto de la Frankfurt va aduce câteva maşini. Una dintre ele este un „oaspete din viitor”, cu propulsie electrică şi cu autopilot de nivel superior – 5!

Cel mai probabil, noutatea este un prototip dezvoltat de Audi şi concernul Hanergy, despre care v-am spus anterior că au încheiat o înţelegere şi că un produs comun trebuie să apară până la sfârşitul acestui an.

În colaborare cu o companie-fiică numită Alta Devices, Audi are de gând să monteze baterii solare foarte subţiri în acoperişurile panoramice ale maşinilor.

Vezi şi: Primul prototip Audi cu baterii solare integrate în acoperişul panoramic va fi prezentat în acest an

Conceptul dedicat călătoriilor pe distanţe lungi va avea tehnologii Audi AI şi o autonomie estimată la 700-800 de kilometri. Se aşteaptă ca maşina să nu aibă volan şi pedale, iar scaunele pasagerilor faţă să fie întoarse la 180 de grade.

Fiind o maşină poziţionată în segmentul D, unul pe care Audi îl vede în top, aceasta va impresiona publicul prin designul său exterior şi interior, descris ca fiind spectaculos şi revoluţionar.

Al doilea concept va fi un SUV coupe, făcut pe baza lui Audi e-tron Sportback concept. Acesta a adoptat liniile dinamice ale caroseriei, tehnologia de iluminare progresivă, interiorul elegant și sistemul electric de propulsie cu tracţiune integrală (trei motoare electrice şi un total de 503 CP).

Maşina va avea un sistem de pilotare automată de nivel 4 şi o nouă generaţie a sistemului numit zFAS, un calculator performant care procesează toate informaţiile necesare în timpul condusului în regim autonom. Astfel, conceptul va putea rula singur până la o viteză de 130 de km/h, inclusiv şi să schimbe benzile.

Alături de aceste prototipuri, Audi va organiza la Frankfurt premiera mondială a noii generaţii A8 şi totodată a unui nou sistem de navigaţie pentru acesta, făcut în colaborare cu HERE.

FOTO: motor1.com

Pe standul producătorului vom mai vedea modelele alimentate cu gaz A4 Avant g-tron şi A5 Sportback g-tron, maşini pe care le-am descris într-un articol separat, inclusiv cu preţuri.

Vezi şi: Audi începe vânzarea a două modele ce pot fi alimentate cu gaz şi care pot fi comandate şi în Moldova

La rândul său, subdiviziunea Audi Sport va organiza premiera a două modele noi. Prima maşină va fi o ediţie specială şi limitată a coupeului R8, iar a doua, cele mai probabil, noua generaţie Audi RS 4 Avant!

Vezi şi: (video) Noul Audi RS 4 Avant a ieşit la teste şi de sub capotă se aude un motor făcut de Porsche

Amintim că ultimele concepte prezentate de Audi au fost e-tron quattro şi e-tron Sportback. Primul din ele se va transforma într-o maşină de serie în anul 2018, care ar putea fi numită Q6 e-tron.

Vezi şi: Imagini spion: Audi a scos la teste prototipul pre-serie al modelului e-tron quattro


Distribuie:
 • 3
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...