in , , ,

(video) Audi ne arată ce şasiu şi suspensie inteligentă va avea noul A8. Practic va “sări” peste gropi

Premiera noii generaţii Audi A8 este tot mai aproape pe zi ce trece şi această maşina va abunda în atât de multe tehnologii, încât producătorul german a decis să ne ofere informaţii detaliate şi în etape despre acestea.

Dacă anterior am aflat despre structura caroseriei sedanului şi despre unitatea sa de propulsie hibridă, am văzut cum lucrează sistemul de parcare automată, funcţia Traffic Jam Pilot şi cum arată cadranul său de bord digital, alături de sistemul de pilotare semi-automată, acum ni se spune despre şasiu şi suspensie.

Evident, vârful de gamă Audi va fi vândut clienţilor cu o suspensie pneumatică, însă aceasta va fi şi activă. Iar spre deosebire de sistemele hidraulice care sunt oferite pe modele scumpe din gama unor producători ca BMW sau Mercedes, ingierii Audi au dezvoltat o construcţie electro-mecanică mult mai simplă.

De menţionat că barele stabilizatoare tradiţionale vor lipsi! În locul acestora, la fiecare roată, vor fi instalate mici electromotoare, montate la capetele unor traverse din titan, care la rândul lor sunt susţinute de o “targă”.

Prin aceste mecanisme motoarele mici sunt conectate la braţele inferioare ale suspensiei şi sunt capabile să genereze şi să transmită către acestea un cuplu de până la 1.100 Nm, suprimând astfel rolele şi schimbând astfel poziţia maşinii în timpul deplasării (nu se vor simţi înclinări în viraje sau aplecări ale caroseriei în timpul frânării).

Pentru alimentarea cu energie a acestor motoare se foloseşte acea reţea electrică de 48 V despre care v-am povestit anterior, care este necesară şi sistemului hibrid de propulsie.

În continuare, la fel cum are suspensia Magic Body Control de pe Mercedes-Benz S-Class, şi noul Audi A8 va dispune de o cameră video frontală, poziţionată sub parbriz, care va scana şi monitoriza relieful sau suprafaţa de drum care este înaintea automobilului.

Aceasta va transmite semnale necesare unui punct de control, care din timp va schimba setările şi duritatea suspensiei pneumatice, dar şi poziţia fiecărei roţi în raport cu cea a caroseriei, mărind astfel nivelul de confort pentru pasageri şi reducând nivelul de vibraţii.

Informaţiile procesate de camera video îi va permite sistemului electronic să schimbe setările suspensiei de 18 ori pe secundă! Asta va duce la ridicarea pentru câteva clipe a roţilor înainte de a trece peste denivelări!

Suspensia activă de pe noul Audi A8 mai are o funcţie interesantă, care va permite reducerea urmărilor care pot avea loc în urma unui accident.

Dacă la viteze mai mari de 25 de km/h, senzorii şi camerele video care monitorizează la 360 de grade vor detecta pericolul unui impact lateral, atunci acele electromotoare despre care am scris mai sus vor ridica partea caroseriei care va primi lovitura cu 80 de mm în jumătate de secundă. Astfel, energia generată în urma loviturii nu va fi absorbită doar de montantul central şi uşi, dar şi de pragurile şi panourile podelei care sunt dure.

Audi spune că o astfel de soluţie va reduce din presiunile care se vor forma asupra pasagerilor cu până la 50 de procente şi astfel vor putea fi evitate multe traume.

Active suspension – system overview

Încă un bonus al şasiului noului Audi A8 va fi un mecanism electric care va întoarce roţile posterioare. Un astfel de sistem este deja folosit de ceva vreme pe maşinile sport Porsche.

Un element central de acționare, prin intermediul brațelor principale ale suspensiei originale, pot întoarce roțile din spate la un unghi mic. La viteze mari, roţile spate sunt rotite în aceeași direcție ca și cele din față, crescând astfel nivelul de stabilitate. În acelaşi timp, la viteze mici, acestea se întorc în direcţie opusă, mărind manevrabilitatea maşinii.

Datorită acestui sistem al roţilor directoare spate, raza cotiturii pe care o va face noul A8 va fi chiar mai mică decât cea a unui Audi A4.

Active suspension – electro mechanical rear axle steering

Amintim că premiera mondială a noului Audi A8 va avea loc la 11 iulie 2017 la Barcelona. Înainte de aceasta, vom avea ocazia să vedem automobilul ceva mai devreme, la 28 iunie, atunci când la Los Angeles va avea loc premiera filmului Spider-Man: Homecoming.

https://youtu.be/GIXyL9vlYo4