in ,

(video) Audi şi-a anunţat planurile de viitor. Printre ele se numără şi noul e-tron GT

Grupul Audi și-a sporit veniturile și câștigurile în condiții dificile în 2017. Totuşi, pentru prima dată, veniturile au depășit cifra de 60 de miliarde de euro, mai mult decât dublu comparativ cu situaţia de acum opt ani, iar profitul operațional a fost de 5.1 miliarde de euro.

Cu un astfel de raport s-a început astăzi adunarea generală anuală a grupului Audi, care deţine în proprietate mărcile Ducati, Italdesign Giugiaro, Lamborghini şi Audi Sport GmbH.

Totuşi, s-a vorbit mai mult despre strategia de viitor decât “eşecurile” din trecut şi aflăm că în 2018, Audi va lansa mai multe modele noi decât oricând și va intra în era mobilității electrice. Având în vedere gestionarea ambițioasă a lansărilor de modele multiple și a eliminărilor treptate, compania anticipează încă un an dificil, înainte ca iniţiativa model să aibă un impact pozitiv susținut asupra livrărilor și a câștigurilor din anul 2019.

Audi investește masiv în viitor și aplică un program cuprinzător de măsuri pentru a deschide calea pentru restructurarea profitabilă a modelului său de afaceri în conformitate cu “Audi. Vorsprung. 2025”.

“În 2017, am demonstrat puterea antreprenorială și, mai presus de toate, am formulat un plan general bine determinat pentru anii următori. Intenționăm să jucăm un rol de lider în “revolta” (electrificarea) extraordinară cu care se confruntă industria noastră.

Numai până în 2022 am planificat mai mult de 40 de miliarde de euro pentru activități de dezvoltare și investiții. Facem Audi potrivit pentru această misiune cu Planul nostru de Acțiune și Transformare”, a declarat Rupert Stadler, președintele Consiliului de Administrație al AUDI AG.

Aşa-zisul plan de acțiune și transformare al Audi își propune să obțină un profit curat în valoare totală de 10 miliarde de euro până în 2022. Progresul tehnologic pentru Planul de Acțiune și Transformare este Audi Aicon.

Prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt, acest studiu reprezintă viziunea Audi asupra viitoarei mobilități premium și a creării de valoare. În urma acestei inspirații, Audi a stabilit dezvoltarea unui habitaclu luxos pe roţi, complet electric și complet conectat, pregătit să parcurgă autonom o distanţă mare, inclusiv în planificarea modelului pe termen lung.

Compania celor patru inele a extins în mod semnificativ harta de electrificare în întregul portofoliu de modele. Pentru mobilitatea electrică de mâine, marca colaborează îndeaproape cu Porsche și Volkswagen. Acest lucru va duce la arhitecturi de vehicule care sunt adaptate fără compromisuri pentru condusul electric și care permit sinergii majore în cadrul grupului VW.

Deja în 2025, Audi va oferi mai mult de 20 de modele electrificate care vor reprezenta o treime din vânzări. Ca un vârf de gamă sportiv, producătorul premium a anunțat la conferință despre un Gran Turismo foarte dinamic, cu patru uși şi cu propulsie pur electrică. Producția lui va începe la începutul deceniului următor pe o linie de producţie lângă Neckarsulm, Germania.

“Interpretarea sportivității este foarte progresivă cu al nostru e-tron GT electric și iată cum vom lua în viitor brandul nostru de performanță Audi Sport”, a adăugat Stadler.

Printre alte detalii făcute publice s-a anunţat şi despre întărirea relaţiilor cu partenerul său de joint venture din China – FAW Group. Împreună vor lucra pentru extinderea semnificativă a gamei de modele, în special a celor cu propulsie electrică și a SUV-urilor sportive. În total, zece versiuni de SUV-uri fără predecesori sunt planificate pentru debut în următorii cinci ani, dintre care șapte vor fi produse la nivel local. Acest lucru înseamnă că portofoliul Audi, produs la nivel local la uzina comună FAW-VW, va fi dublat până în 2022.

În plus, AUDI AG se află în discuții constructive cu SAIC cu privire la o cooperare de viitor, pentru a-și consolida în continuare implicarea pe piața chineză, una deosebit de importantă nu numai pentru germanii din Ingolstadt.

De asemenea, aflăm că în 2018 vor avea loc peste 20 de lansări pe piață, inclusiv va urma cea mai mare inițiativă de modele noi din istoria sa. Marca Audi va prezenta noi automobile din şase familii de bază și va începe succesiv producția lor.

Totodată, la sfârșitul acestui an, va fi lansat primul model complet electric de serie – Audi e-tronMaşina va fi produsă la uzina sa din Bruxelles, complet convertită pentru a nu mai genera emisii de CO2 în atmosferă şi tot acolo vor fi asamblate bateriile modelului. Însăşi unitatea de propulsie va fi produsă în Gyor, Ungaria.

Odată cu transformarea uzinei de la Bruxelles pentru Audi e-tron, germanii vor reorganiza în acest an rețeaua de producție şi pentru alte modelele importante, pentru a optimiza în continuare eficiența. Produs în prezent în Belgia, noua generaţie Audi A1 va fi asamblată la uzina SEAT din Martorell, Spania. Audi Q3 va fi asamblat de Audi Hungaria după schimbarea generaţiei.

De la începutul anului 2019, sedanul A3 va fi produs în colaborare între actualul său loc de producție din Gyor și uzina din Ingolstadt.

În ceea ce privește numeroasele schimbări în portofoliul Audi și în rețeaua sa de producție, Alexander Seitz, membru al Consiliului de Administrație pentru Finanțe, IT și Integritate a spus că: “2018 este un an excepțional și necesită o forță puternică din partea Audi, care va fi răsplătită pe termen lung începând cu anul 2019”.

Iti place articolul?