in , ,

(video) Audi şi-a învăţat câteva automobile din gamă să citească gândurile semafoarelor

Compania Audi anunţă că a lansat pe SUV-ul Q7, sedanul A4 şi break-ul A4 Allroad din gama de modele a anului 2017, un sistem de monitorizare a procesului de lucru al semafoarelor.

Sistemul va fi funcţional în câteva oraşe din SUA începând cu toamna acestui an.

Cum funcţionează deci tehnologia? Sistemul electronic al automobilului primeşte informaţii de la instituţia oraşului în cauză care reglementează circulaţia rutieră şi funcţionarea corectă a semafoarelor.

Transferul de date se realizează cu ajutorul unui dispozitiv din maşină care suportă standardul LTE/4G.

Ulterior, pe panoul de bord digital sau pe head-up display-ul maşinilor Audi dotate cu un astfel de sistem, va apărea informaţii despre activitatea semafoarelor. De exemplu, cât timp a rămas până când va fi inclus semnalul verde care va permite mişcarea.

Totodată şoferul se poate orienta mai uşor dacă va reuşi să treacă intersecţia la timp, ori va trebui să frâneze.

Screenshot_14

În viitorul apropiat, sistemul va lucra în comun cu navigaţia şi sistemul Start-Stop. Acest lucru va duce la o economie considerabilă de combustibil şi o monitorizare mai bună a circulaţiei rutiere în oraşele mari.

Pentru prima dată s-a aflat că Audi dezvoltă un sistem de monitorizare a semafoarelor încă în primăvara anului 2014.

Constructorul german a menţionat atunci că tehnologia va permite micşorarea nivelului de emisii cu până la 15% şi economisirea a 900 de milioane de litri de combustibil, dacă maşinile din Germania vor primi un astfel de sistem.

news-2016-audi-tlio-traffic-light-information