in , ,

(video) Audi şi Volvo s-au înţeles cu Google pentru instalarea sistemului de operare Android în maşini

Audi şi Volvo s-au înţeles cu Google pentru instalarea sistemului de operare Android în maşini. Anunţurile şi primele demonstraţii ale funcţionalităţii noilor sisteme de operare multimedia au fost făcute recent la conferinţa dezvoltatorilor Google I/O.

Nemţii de la Audi au ales să prezinte conceptul unui astfel de sistem electronic pe baza lui Audi Q8 sport concept. Deocamdată proiectul se află într-un stadiu de dezvoltare şi de aceea au fost arătate doar câteva funcţii.

În scurte cuvinte vă spunem că interacţiunea dintre oameni, dispozitivele mobile şi cele instalate în automobile va ajunge la un alt nivel.

Vezi şi: (foto/video) GENEVA 2017: Premieră mondială – Audi Q8 sport concept

În noul sistem de operare Android, care se va deosebi cardinal de interfaţa Android Auto care se foloseşte în prezent, vor funcţiona aşa aplicaţii ca: Spotify, Google Play Music, Google Maps sau Google Assistant.

Interesant mai este că, în cazul Audi, o parte a sistemului multimedia de generaţie nouă nu va fi afişat doar pe ecranul de pe consola centrală, ci şi pe cel digital care stă în spatele volanului.

În viitor acest sistem de operare pe bază de Android va fi aplicat în noile generaţii de maşini. De menţionat că la baza sistemului demonstrat la Google I/O stă versiunea Android 7.0.

La rândul său, şi Volvo anunţă că a încheiat un parteneriat cu Google, în cadrul căruia va fi dezvoltată o nouă generaţie a platformei sistemului multimedia pe care suedezii îl folosesc în prezent şi că acesteia i se vor adăuga funcţii avansate de comunicare.

Volvo împreună cu Google au scopul de a aduce la un nou nivel procesul de interacţiune între oameni şi maşini. Mai exact este vorba de implementarea unor soluţii pentru aşa-zisele maşini conectate – unităţi de transport care se pot conecta între ele şi pot face schimb de informaţii prin intermediul reţelelor mobile.

Şi viitorul sistem de operare al sistemului multimedia Volvo se va alege cu o listă largă de aplicaţii şi servicii. Iar datorită popularităţii sistemului Android, va fi posibilă dezvoltarea mult mai rapidă a aplicaţiilor care vor permite conectarea automobilelor mărcii între ele.

“Sursele de comunicare în automobile – sunt ceea la ce Volvo lucrează deja de mai mulţi ani. În anii ’80 şi începutul anilor ’90 deja ofeream clienţilor aparate telefonice, iar ulterior a venit timpul când am dotat maşinile cu tehnologia Bluetooth. Mereu am înţeles că scopul nostru este de a face viaţa oamenilor mai uşoară în călătorii, asigurând concomitent siguranţa şi micşorând până la cel mai mic nivel factorii care contribuie la distragerea atenţiei şoferului de la ce se întâmplă în trafic”, se spune într-un comunicat Volvo.

Se aşteaptă ca noul sistem multimedia pe baza de Android să debuteze pe automobilele Volvo în următorii doi ani.

Vezi şi: (video) Test Drive: Volvo V90 Cross Country

What do you think?