in , ,

(video) Autobuzele donate de Primăria Bucureşti au ajuns la Chişinău. Detalii noi şi ruta pe care vor circula

Cele două autobuze donate de Primăria Municipiului Bucureşti au ajuns la Chişinău! Autovehiculele au fost expuse în PMAN în contextul prezentării acestora jurnaliştilor.

La eveniment a participat şeful interimar al Direcţiei Transport Public şi Căi de Comunicaţie, Vitalie Butucel, care a venit cu câteva detalii.

Potrivit reprezentantului Primăriei Chişinău, autobuzele de model Mercedes-Benz Citaro au fost fabricate în anul 2006 şi din câte se pare sunt printre ultimele produse cu motoare turbo diesel care corespund standardului Euro III şi nu Euro IV cum am scris anterior!

Întrebat fiind despre parcursul maşinilor, Vitalie Butucel nu a dorit să comunice o cifră, menţionând doar că „au un kilometraj cât ar permite să fie exploatate încă de două ori (cel puţin) cât au acum la moment”.

Printre altele, aflăm că unităţile de transport au o capacitate de 100 de locuri, sunt dotate cu aparate de aer condiţionat şi înainte de a ajunge în ţara noastră au trecut printr-o revizie tehnică generală. Totodată, suspensia pe care o au le permite să se încline la nevoie în staţii, inclusiv pentru situaţiile în care intenţionează să urce în ele persoane cu nevoi speciale.

autobuze mercedes bucuresti 0

Chiar dacă au o vârstă de 12 ani, fapt care face imposibil importul/vămuirea lor, Primăria Chişinău a găsit totuşi o metodă cum să le înregistreze în Moldova. De remarcat că autobuzele au intrat în ţară cu numere de înmatriculare româneşti, dar nu pare a fi o problemă: ni s-a dat asigurări că perfectarea tuturor actelor necesare este într-o fază finală şi ar urma deja astăzi să fie înmatriculate local.

Ambele autobuze vor circula pe ruta municipală „5” începând cu zilele de 2-3 mai şi astfel numărul unităţilor de transport de pe această rută va fi în total de 10.

Amintim că la Chişinău urmează să ajungă şi un autobuz electric. Vezi detalii: (video) Un autobuz electric şi alte două de model Mercedes vor circula prin Chişinău. Primul va avea şi o rută

buton subscribe

autobuze mercedes bucuresti 1 autobuze mercedes bucuresti 4 autobuze mercedes bucuresti 3 autobuze mercedes bucuresti 2 autobuze mercedes bucuresti 6 autobuze mercedes bucuresti 5