in , ,

(video) Azerbaidjan Grand Prix: 13 tururi făcute în urma maşinii de siguranţă şi un accident stupid la 340 de km/h

Accidente, anvelope sparte şi viteze mari. Astfel poate fi considerată cursa de Formula 1 care a avut loc ieri în capitala Azerbaidjanului. Din cauza numeroaselor incidente, maşina de siguranţă a campionatului a fost prezentă pe circuit timp de tocmai 13 tururi dintr-un total de 51.

A câştigat cursa fără să vrea pilotul britanic al echipei Mercedes-AMG Lewis Hamilton.

*Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Aşadar, Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Azerbaidjanului după ce a profitat de abandonul coechipierului Valtteri Bottas în turul 48 când era primul! Mexicanul Sergio Perez de la Force India a avut noroc şi a completat podiumul.

Sebastian Vettel a încheiat doar pe 4 din cauza unei erori, Sainz şi Leclerc pe 5 şi 6, iar cei doi piloţi McLaren, Alonso şi Vandoorne, au încheiat cursa în puncte, pe 7 şi 9.

clasament baku f1 2018

Hamilton a supraviețuit unei întreceri cu foarte multe incidente și cu două intervenții ale mașinii de siguranță. Safety car-ul nou a apărut prima dată după doar câteva minute în primul tur. Kimi Raikkonen și Esteban Ocon s-au lovit, iar mașina francezului a rămas blocată în virajul 3.

Sebastian Vettel a plecat din pole-position și a controlat cursa în mare parte, până la incidentul din turul 40, când Max Verstappen i-a blocat o depăşire.

Totuşi cele mai stupide accidente au avut loc în ultimele tururi: piloţii Red Bull Racing s-au “jucat” între ei, luptând pentru locul 4 şi drept rezultat, atunci când Verstappen a frânat înaintea unui viraj, Ricciardo a intrat în el din spate.

De cealaltă parte, fiind în spatele maşinii de siguranţă care a ieşit pe traseu din cauza incidentului anterior, Romain Grosjean de la Haas, care a pornit de pe locul 20 şi avea toate şansele să termine pe 6(!), a intrat într-un perete din cauza monopostului asupra căruia a pierdut controlul.

Charles LeClerc (Sauber), votat pilotul cursei, a sosit al 6-lea și a punctat în premieră în Formula 1. În clasamentul general, Hamilton a devenit lider și are 4 puncte avans față de Vettel, iar în clasamentul constructorilor Ferrari a depăşit Mercedes-AMG cu 4 puncte.

Următoarea etapă din Formula 1 va avea loc în Spania, la Barcelona, peste două weekend-uri.

buton subscribe

Mercedes Azerbaidjan 2018 1 Mercedes Azerbaidjan 2018 2 Mercedes Azerbaidjan 2018 3 Mercedes Azerbaidjan 2018 4 Mercedes Azerbaidjan 2018 5 Mercedes Azerbaidjan 2018 6 Mercedes Azerbaidjan 2018 7