in , ,

(video) Bătălia anului! Drag race: BMW M5 Competition vs Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+

Colegii din Marea Britanie au organizat bătălia anului 2018! După cursa din martie, când un BMW M5 de generaţie nouă s-a luptat cu un Mercedes-AMG E 63 S şi a fost învins, s-a luat decizia unei revanșe. Acum, alături de sedanul Mercedes a fost adus un rival pe măsură şi chiar unul direct, comparativ cu un F90 obişnuit.

Vezi şi: (video) Drag race: Cea mai puternică Tesla Model S vs cel mai puternic Mercedes-Benz E-Class

Prima competiţie a fost organizată pe o distanţă de 402 metri pe pista unui aerodrom, în care regulile au fost simple: cine primul trece linia de sosire acela este câştigător. Startul a fost foarte bun pentru sedanul bavarez, reuşind să-şi menţină supremaţia până la final şi făcând 402 metri în 11.1 secunde.

Ulterior a urmat testul acceleraţiei de la o viteză de 80 de km/h. Din cauză că Mercedes-ul preparat de AMG produce un cuplu mai mare, un punct din cele trei l-a câştigat el.

Într-un final cele două automobile şi-au demonstrat performanţele la testul frânelor de la o viteză de 112 km/h. Ambele erau echipate cu mecanisme de frânare carbono-ceramice.

Vezi şi: (video) Drag race: Mercedes-AMG E 63 S vs Audi RS7 Performance vs Nissan GT-R

bmw vs mercedes

Vezi şi: (video) Drag race: Un Mercedes-Benz CLS cu 1200 de CP face praf un Lamborghini Huracan

Amintim că noul BMW M5 Competition este echipat cu un motor V8 TwinPower Turbo de 4.4 litri, care produce 625 de CP şi 750 Nm de cuplu. Cu ajutorul unui sistem de tracţiune integrală, acceleraţia 0-100 de km/h o face în 3.3 secunde, iar viteza maximă poate ajunge la 305 km/h.

De cealaltă parte, Mercedes-AMG E 63 S este dotat cu un V8 bi-turbo de 4.0 litri volum care produce 612 CP şi 850 Nm! Sistemul de tracţiune integrală 4MATIC+, cu regim care poate transfera tot cuplul doar pe puntea din spate, face 0-100 de km/h în 3.4 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 300 de km/h.

Vezi şi: (video) Drag race: Mercedes-AMG E 63 S Estate vs Porsche Panamera Turbo Sport Turismo

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

buton subscribe