in , ,

(video) Bătălie între VW I.D. R şi NIO EP9 la Goodwood! Care a stabilit un record printre maşinile electrice

Maşina sport I.D. R Pikes Peak a celor de la Volkswagen a stabilit un al doilea record în cariera sa. Pilotul de curse auto Romain Dumas nu a reuşit doar să înregistreze în acest an cel mai bun timp de parcurgere a traseului în rampă de 1.86 km de la Goodwood FOS, ci şi să întărească un prim timp record printre electromobile!

Interesant este că în timpul antrenamentelor dinaintea competiţiei, maşina cu două motoare electrice şi 680 de CP a parcurs distanţa în 43.05 secunde.

Într-o altă încercare Romain Dumas a fost pe cale să-i piardă totalmente controlul şi maşina să ruleze într-un parapet format din baloturi de paie.

În cele din urmă, ieri, în ultima zi a Festivalului de Viteză de la Goodwood, atunci când avut loc competiţia anuală, echipa VW şi pilotul de curse, au reuşit să se bucure de cel mai bun timp – 43.86 secunde!

Vezi şi: (video) Record absolut la Pikes Peak International Hill Climb, înregistrat de Romain Dumas cu VW I.D. R

Chiar înainte de performanţa atinsă cu maşina VW, traseul a fost parcurs de supercarul electric NIO EP9 (puteţi urmări mai jos cum rulează ambele). Având la activ patru motoare electrice care produc în total 1.360 de CP, pilotul Peter Dumbreck a reuşit să stabilească un timp de 44.32 de secunde.

Dacă nu s-ar fi întâmplat să iasă de pe asfalt, timpul la final ar fi fost mai bun, însă o altă încercare nu s-a mai putut face. Totuşi, NIO EP9 a cucerit două distincţii: cea mai rapidă maşină care este produsă în serie de la Goodwood FOS şi cea mai rapidă maşină stradală cu anvelope de tip slick de la Goodwood FOS.

Timpul înregistrat de NIO EP9 reprezintă al cincilea cel mai bun din istoria de 25 de ani a Goodwood FOS.

Amintim că NIO EP9 a fost o vreme deţinătorul recordului de timp de pe Nurburgring: (video) Iată cum a fost stabilit recordul absolut de timp pe Nurburgring cu hipercarul NIO EP9

De asemenea amintim că, cel mai bun timp la Goodwood FOS a fost înregistrat de Nick Heidfeld în anul 1999, la volanul unui monopost McLaren MP4/13 – 41.6 secunde. Până în prezent acest rezultat nu a fost bătut de nimeni!

Toate noutăţile de la Festivalul de Viteză de la Goodwood vor apărea AICI.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?