(video) Batem recorduri! Moldova vs Lituania – câți șoferi sunt prinși băuți la volanul mașinii?!

Distribuie:
 • 39
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Moldovenii continuă să bată recorduri de fiecare dată când vine vorba despre conducerea automobilului în stare de ebrietate. Țara noastră este una din codașele Europei la acest capitol, chiar dacă amenzile pentru această infracțiune au crescut substanțial în ultimii ani, acestea putând ajunge chiar la 16 mii de lei, iar în plus, se poate ajunge și după gratii în cazul în care un șofer beat produce un accident rutier grav.

naktinis-reidas-kaune-70465848

De curând am rămas uimiți să vedem rezultatele Nopților Albe organizate de poliția lituaniană în preajma orașului Kaunas la sfârșitul acestei săptămâni. Din 500 de mașini cunoașteți câți șoferi au fost prinși băuți la volan? Doar unul! Era vorba despre un tânăr de 25 ani care în timpul serii a consumat trei beri în timp ce privea o partidă de basket și care avea o alcoolemie de 0.25 în aerul expirat.

Pe de altă parte, moldovenii par să se întreacă între ei atunci când vine vorba despre gradul de alcoolemie și prostiile pe care le spun în fața camerelor de luat vederi atunci când sunt stopați în timp ce conduceau în stare de ebrietate mijloacele de transport.

În Moldova poliția poate depista în fiecare seară și până la 50 de șoferi aflați în stare de ebrietate, iar în plus mai putem vedea și statistici uluitoare. Cu ceva timp în urmă la sudul țării în timpul unei operațiuni Nopțile Albe din zece șoferi stopați, toți zece au înregistrat o alcoolemie mai mare decât cea permisă de lege, ceea ce este foarte trist.

Dragi șoferi, haideți să ne respectăm și să nu ne expunem pericolelor. Nu mai urcați la volanul mașinilor sub influența băuturilor alcoolice.


Distribuie:
 • 39
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like...

14 Responses

 1. Anonim spune:

  Pai nu se lupta serios!
  Ce inseamna o lupta seriosa?
  De exemplu sa fie un tournament gen „Betivul anului la volan” si sa fie aratat la televizor in in fiecare zi la ora 9 inainte de stiri da in sat la locul de munca si peste tot unde este sa fie o statuie cu dinsul.
  Ar fi bine si o tatuirovca in frunte cu numarul de identificare in registrul betivilor + un semn care noapte pe frunte se va reflecta ca toata lumea sa stie de asta.

 2. Giku spune:

  Ar fi bine la soferii beti sa fie incleiat pe masina un stiker special ca soferii sa stie pe drum de cine sa se fereasca. Adica stikere pentru orice tip de inclacare astfel toti pe drum se vor cunoaste unul pe altul. Daca scoti stikirul fara voie amenda 12 luni lucrezi rob la stat sau puscarie pe viata.

 3. Arnold spune:

  Eu cred ca legea trebuie sa fie mai dura. Gen 100 de lovituri cu biciul in piata marii adunati nationale unde in fiecare simbata vom biciu de dimineata pina seara iar vizitatorii pot face parieri si chiar cistiga bani! Ce ziceti moldoveni?

 4. Rambo spune:

  Ideea e buna unde mai pui ca si Economia o vom ridica. Sar putea de pus pe betivi la volan in kletka si de portat prin oras si va asiguar ca dupa asta saracii nici apa nu vor bea.

 5. Ana spune:

  Ramiine doar parlamentul sa proclame asa legi si scapam de betivi. Parca vad cum betivii vor sta la vama leuseni sau la aeroport.

 6. Horia spune:

  Ha ha ha. Pai se poate de pus amenzi si pentru fumatori si pentru cei care maninca mai mult decit trebuie si pentru cei care stau prea mult la discoteca si pentru cei care prea mult se gindesc la fete. DAR CUM NAR FI IDEEA E BUNA SI DATORITA EI SAR PUTEA DE TAXAT ORICE MOLDOVAN 100% SI INCA SE POATE DE FACUT DATOR LA STAT EL SI NEPOTII NEPOTILOR LOR.

 7. Vera spune:

  Utopie cu tenta de robie. Ne intoarcem in timpul statului vechi si a sclaviei.

 8. Don spune:

  Daca de promovat la TV pirasteti soferul si primeste 25% din amenda ma tem ca zilnic vom avea de 100 ori mai multi betivani la volan. ORICE BAR SI CAFENEA VOR VREA ACESTI 25%

  da sa nu uit amenda trebuie sa fie 10 000 de lei ca 2500 de lei sa revina celor care toarna.

 9. Ion spune:

  Care bar? Care cafenea? Orice vecin orice fecior sau fiica vor face donos! Metoda asta lucra struna pe timpul lui Ceausescu.

 10. Zombi spune:

  Daca de confiscat averea si de dat la cei care pirasc 25% apu mi se pare ca toata tara numa cu asta si se va ocupa.

 11. Murzik spune:

  Mi se pare ca cei care vind roplete la fereastra vor duceo foarte bine.

 12. Doctor spune:

  Este o injectie care politistii ar puteao pune la cei care beau. Am auzit ca dupa dinsa glasul unui barbat se transforma in glas de domnisoara. Ha ha ha. Mi se pare ca in Koreea de Nord a fost testata da in America a fost interzisa.

 13. Tehnari spune:

  Trebie prin lege orice masina sa fie dotata cu alkoolo tester si daca treci testul pornesti masina sau ca in Rusia sunt sisteme lazer care detecteaza betivanii de la distanta.

 14. Masa spune:

  e de ajuns de dat la cersetorii de pe drum cite 100 de lei pentru donos si primesti lista de vreo 10 000 de betivi zilnik la volan.