in , , ,

(video) Beijing 2018: Premieră mondială – Ediţia specială Jaguar XJ50

Jaguar marchează 50 de ani de la apariţia modelului care a ajuns în prezent să fie numit în gamă XJ! Maşina care a fost alegerea liderilor în afaceri, a celebrităților, a politicienilor și a familiilor regale timp de cinci decenii, a fost creată în prezent într-o ediţie specială aniversară.

Lansat în premieră la Salonul Auto Internaţional de la Beijing, noul Jaguar XJ50 sărbătorește o jumătate de secol de performanță, tehnologie și lux.

Disponibil atât cu un ampatament standard, cât și cu unul alungit, dar şi cu o gamă de motoare de 3.0 litri pe benzină (340 CP) și diesel (300 CP), actualizările exterioare pentru XJ50 includ bare de protecție frontale și posterioare în stilul celor de pe versiunea Autobiography.

Acestea marchează ediția aniversară, alături de jantele de 20 de inci Venom cu design unic, o grilă a radiatorului de culoare neagră și insigne unice în partea posterioară şi pe lateral. Paleta de culori pentru caroserie include nuanţele: Fuji White, Santorini Black, Loire Blue şi Rosello Red.

Vezi şi: (foto/video) Noul Jaguar XJR575 poate atinge o viteză maximă de 300 de km/h

New Jaguar XJ50 2018 8

În interior, cabina luxoasă are scaune tapiţate cu piele fină în formă de carouri, logo Jaguar reliefat pe tetiere și o siglă XJ50 pe cotiera centrală.

Pe lângă acestea mai există nişte praguri iluminate şi cu inscripţii ale ediţiei aniversare, padele din aluminiu anodizat în spatele volanului pentru schimbul manual al treptelor, dar şi inserţii metalice pe pedale.

Vezi şi: (video) GENEVA 2018: Jaguar a restaurat perfect maşina bateristului trupei britanice Iron Maiden

New Jaguar XJ50 2018 9

Seria XJ 1 a început dinastia distinctivă în 1968, iar pentru opt generații, sedanul de lux a întors capuri în întreaga lume. Inovator chiar din momentul lansării sale, modelul XJ a reprezentat o abordare de perspectivă care a determinat crearea unui model de lux aparte în gama Jaguar în ultimii 50 de ani.

După primii patru ani de existenţă, modelul a devenit singura mașină cu patru portiere şi cu un motor cu 12 cilindri din lume, produsă în masă, pe atunci. Modelul XJ12 a fost făcut timp de un an şi era cea mai rapidă maşină cu patru locuri pentru pasageri la vremea sa, asta pentru că putea să atingă o viteză maximă de 225 de km/h.

New Jaguar XJ50 2018 17

Au urmat modele noi, atrăgând atât prin ampatamente standard şi lungi, precum şi prin caroserii cu două sau patru portiere. Seria 2 a fost prima care a oferit un model coupe în 1975, iar modelul XJ40, în producție de opt ani începând din 1986, a introdus celebrul schimbător de viteze “J” și o suspensie autonivelantă.

O caroserie revoluționară monococă din aluminiu a contribuit la reducerea greutății lui XJ cu 40% începând cu anul 2003, înainte ca modelul actual XJ să aducă tehnologii suplimentare cum ar fi tracțiunea integrală și un panou de bord digital.

În continuă evoluție, rămânând unul dintre sedanurile cu adevărat superbe, XJ s-a bucurat şi de o serie de apariții în format mare. Star în filme precum “Love Actually” și “The Long Good Friday”, precum și în franciza James Bond, sunt dovada reculegerii culturale a lui XJ.

Modelul XJ50 este un tribut adus stilului și performanței durabile a sedanului de lux al companiei Jaguar şi poate fi deja comandat, având un preţ de start în Marea Britanie de 74.280 de lire sterline (aproximativ 85.000 de euro).

buton subscribe

GALERIE FOTO: