in , , ,

(video) Beijing 2018: Premieră mondială – Noua generaţie Lexus ES în toate detaliile

Lexus a dezvăluit toate detaliile despre noua generaţie a modelului ES. Sedanul premium a debutat în premieră mondială în cadrul Salonului Auto Internaţional de la Beijing, dar şi în paralel într-o prezentare locală în California, SUA.

După șase generații de succes în categoria sedan de dimensiuni medii, noua și a șaptea generație Lexus ES se bazează pe o cale nouă, mai ambițioasă. Renumit pentru confortul, rafinamentul și caracteristicile sale de lux, noul ES se bazează pe forţele sale cu un șasiu complet nou, care a permis realizarea unui design exterior mai dinamic și performanțe mai bune în ce priveşte condusul.

Noul Lexus ES este construit pe baza platformei noi GA-K (din familia TNGA, folosită şi pe noua generaţie Toyota Avalon). Este un șasiu extrem de rigid, cu tracțiune față, care rivalizează cu platforma GA-L cu tracțiune spate utilizată pentru coupeul LC și sedanul LS în ceea ce privește rigiditatea la torsiune.

Diferitele clase de oțel de înaltă rezistență reduc greutatea în comparație cu platformele anterioare, în timp ce îmbunătățirile, cum ar fi o suspensie spate multi-link cu design nou, un sistem de servodirecție electrică şi un set de bretele în formă de V după bancheta spate, vor păstra caracterul pentru care Lexus ES este cunoscut – maşină confortabilă.

New Lexus ES 350 F Sport 2018 31

Pentru un nivel sporit de performanță dinamică, modelele F SPORT vor fi disponibile cu o Suspensie Adaptivă Variabilă, similară cu cea din coupeul LC. Aceasta adaugă amortizoare reglabile la fiecare roată cu 650 de niveluri de forță de amortizare pentru a asigura un control precis pe orice suprafață a drumului.

Un alt element exclusiv pentru modelele F SPORT este un mod Sport + pentru sistemul Drive Mode Select, care implică cele mai receptive setări ale motorului, transmisiei și suspensiei. Modelul ES 350 F SPORT oferă, de asemenea, un sistem de îmbunătățire şi amplificare a sunetului generat de motor.

Vezi şi: (foto/video) Premieră mondială: Lexus LS 500 şi LS 500h F Sport

Automobilul are următoarele dimensiuni: 4.980 mm (+65 mm) în lungime, 1.865 mm (+45 mm) în lăţime şi 1.445 mm (-5 mm) în înălţime. Ampatamentul a crescut cu 50 de mm până la 2.870 de mm, iar ecartamentele cu 10 şi 37 de mm în faţă şi în spate respectiv.

Noua platformă GA-K a permis creatorilor să facă o linie inferioară a capotei, care respectiv a permis desenarea unei siluete distincte, cu o înclinare puternică în jos, creând o formă dinamică, dar fluidă. Faţa noului ES este diferită în funcție de model. Versiunile standard afișează bare elegante, verticale, care radiază din centrul grilajului Lexus, în timp ce modelele F SPORT – prezentate pentru prima dată în gama ES (!) – adoptă un model de grilă neagră cu elemente încrucișate.

Farurile şi stopurile sunt elegante şi doar pe bază de LED-uri. Modelele F SPORT adaugă un spoiler spate, logouri corespunzătoare și o apărătoare inferioară de culoare neagră pentru a adăuga accent pe aspect. Trei modele diferite de jante de 17 și 18 inci sunt disponibile pentru modelele standard ES, iar versiunile F SPORT vor avea un model de 19 inci care sunt asemănătoare cu cele ale lui Lexus LC Coupe.

O paletă de 12 culori pentru caroserie include nuanțe noi, bej (Ice Ecru) și verde (Sunlight Green). Modele F Sport vor putea fi comandate în două culori exclusive Heat Blue sau F White.

New Lexus ES 300h 2018 39

Designul habitaclului este făcut în stilul celor mai noi modele din gama mărcii. La bază stă conceptul Lexus Future Interior, care îmbină un cockpit orientat spre conducătorul auto, cu o zonă spațioasă și confortabilă pentru pasagerul din față. Focalizarea șoferului este menținută pe drum datorită localizării ecranului central, a panoului de bord și a head-up display-ului într-un grup strâns din câmpul vizual.

Acesta va fi și un spațiu conectat, cu disponibilitatea comandării unui sistem opțional de navigație care să includă o serie de servicii conectate. Navigarea oferă, de asemenea, un display multimedia de 12.3 inci (8 inci standard) și control tactil prin a doua generaţie a sistemului Remote Touch. Mai există un sistem de recunoaştere vocală, dar şi un sistem audio nou Mark Levinson PurePlay cu 17 difuzoare.

New Lexus ES 300h 2018 21

Confortul pentru pasagerii din spate a fost mult timp un semn distinctiv al modelului ES, iar noul model susține această calitate, în ciuda liniei de acoperiș exterioară mai subțire. Calitatea materialelor folosite este superioară şi acestea mai şi contribuie la izolarea fonică îmbunătăţită. Schemele de culori pot fi: Rich Cream, Black, Chateau sau Topaz Brown.

Tapiţeria se va combina de minune cu inserţii din lemn natural de bambus sau Shimamoku pe modelele ES obişnuite, iar pentru cele F SPORT va fi distinctivă o inserţie metalizată cu efect 3D inspirată din săbiile tradiţionale japoneze.

New Lexus ES 300h F Sport 2018 13

În ce priveşte gama de motorizări, Lexus spune că modelul ES 300h va pune la dispoziţie a patra generaţie a sistemului hibrid care se “auto-încarcă”. Unitatea este compusă dintr-un benzinar de 2.5 litri şi cu patru cilindri care funcţionează pe baza ciclului Atkinson, alături de un motor electric mai compact şi mai performant, dar şi o baterie din nichel cu hidrură de metal.

Motorul de 2.5 litri este nou și are o tehnologie de combustie rapidă care face ca acesta să fie unul dintre cele mai eficiente motoare termice pentru un vehicul de producție. Rezultatul este mai multă putere fără creșterea emisiilor (total 218 CP) sau a consumului de combustibil (în regim mixt 4.7 litri la 100 de km parcurşi).

Modelul ES 350 este alimentat de un motor pe benzină de 3.5 litri V6. Acest motor impresionant beneficiază de o actualizare a sistemului de injecție a combustibilului D4-S și dezvoltă acum 250 de CP. Propulsorul este cuplat la o nouă transmisie Direct Shift cu opt trepte. Acesta folosește un convertizor de cuplu ultra-subțire și un ambreiaj de blocare multiplă pentru a transfera mai eficient energia pe roțile din față.

Modelul ES 250 va fi disponibil cu un motorul pe benzină de pe ES 300h şi noua cutie de pe ES 350. Va mai exista şi o versiune ES 200, iar în China una numită ES 260.

New Lexus ES 300h 2018 46

Cea de-a șaptea generație ES este disponibilă cu a doua generaţie a complexului Lexus Safety System + (standard pentru toate modelele din Europa de Vest, disponibil ca opțiune pe piețele din Europa de Est). Acest pachet de tehnologii de siguranță activă oferă noi capacități și extinde scenariile de conducere în care poate oferi protecție suplimentară pentru șofer și pasageri, pentru a preveni apariția unui accident.

Noile caracteristici includ detectarea bicicliştilor în timpul zilei, care face parte din sistemul pre-coliziune (PCS). PCS a fost de asemenea îmbunătățit pentru detectarea pietonilor noaptea prin creșterea sensibilității radarului și a intervalului dinamic a scanării pe care o face.

Un alt progres nou în ceea ce privește siguranța, oferit în ES, este un sistemul de iluminare cu fază de drum adaptivă în două trepte (AHS). Acest sistem nu numai că pornește și oprește automat lumina de drum, ci şi foloseşte cele 24 de componente LED individuale din faruri pentru o iluminare eficientă, dar şi pentru a evita orbirea şoferilor care vin din sens opus.

New Lexus ES 300h F Sport 2018 0

Noul Lexus ES va fi scos în vânzare în câteva săptămâni şi va fi disponibil în ţări din Europa, Asia şi America de Nord. Producătorul nu a confirmat că modelul va înlocui definitiv sedanul GS.

A șaptea generație ES va fi prima (a modelului) care va fi introdusă oficial pe piețele din Europa Centrală şi de Vest. Gama va include modelul ES 300h, comercializat din decembrie 2018. Modelele ES 200 şi ES 250 cu motoare cu patru cilindri pe benzină și ES 350 cu un agregat V6 vor fi disponibile din septembrie 2018 în ţări din estul Europei şi Federaţia Rusă.

buton subscribe

GALERIE FOTO: