in , , ,

(video) Beijing 2018: Premieră mondială – Viitorul BMW X3 electric va putea rula peste 400 de km

BMW Group îşi continuă strategia de electrificare prin extinderea ofertei sale de mobilitate electrică către brandurile principale ale companiei. Noul BMW iX3 Concept – prezentat în premieră la Auto China 2018 de la Beijing – reprezintă o avanpremieră a extinderii portofoliului de modele în aceste segment.

Primul model al mărcii BMW care va fi propulsat exclusiv electric va fi un Sports Activity Vehicle (SAV) veritabil şi fără compromisuri în ceea ce priveşte funcţionalitatea şi confortul.

Noul BMW iX3 Concept joacă un rol-cheie ca ilustrare a noii abordări BMW Group de a integra sisteme de propulsie pur electric şi plugin hybrid consecvent, la nivelul întregii game de modele. În acest sens, obiectivul BMW Group este realizarea unor arhitecturi flexibile (una pentru tracţiune spate şi integrală, respectiv una pentru tracţiune faţă şi integrală) care să permită integrarea oricărui sistem de propulsie – convenţional, hibrid sau electric, pe aceeaşi linie de fabricaţie, cu flexibilitate maximă de reglare a producţiei în funcţie de cererile pieţei.

BMW iX3 Concept foloseşte cea de-a cincea generaţie a tehnologiei BMW eDrive. Un avantaj-cheie al acestei tehnologii de propulsie electrică a viitorului este reunirea motorului electric, a transmisiei şi a electronicii de putere într-o unitate nouă, distinctă. În plus, a cincea generaţie a sistemului de propulsie electrică include şi baterii noi şi mai puternice.

Acest pachet nou de tehnologie aduce progrese considerabile în ceea ce priveşte caracteristicile de performanţă, autonomia, masa, volumul şi flexibilitatea – şi îşi va face debutul odată cu versiunea de serie a lui BMW iX3. BMW iX3 Concept deja dispune de un cadru inferior al punţii spate special dezvoltat şi de o integrare specifică a şasiului.

Din punct de vedere a designului exterior, în partea frontală, grila radiatorului şi logoul mărcii arată legătura cu marca BMW i. Grila dublă închisă cu accentuarea albastră continuă marca BMW i Vision Dynamics, prezentată deja la conceptul cu acelaşi nume. Zona închisă din cadrul grilei reduce rezistenţa la aer, oferind beneficii aerodinamice.

Caracteristicile de identificare ale BMW iX3 Concept includ, alături de grila BMW închisă cu grafica auto BMW i familiară, accentele BMW i Blue în jurul grilei, al logoului mărcii din faţă şi de-a lungul pragurilor laterale sau difuzorul spate. Aceste repere de design oferă un contrast atractiv pentru finisajului exterior Moonstone Silver mat.

De asemenea, conceptul este echipat cu jante din aliaj uşor într-un design optimizat aerodinamic.

În cadrul strategiei de electrificare a BMW Group, BMW iX3 Concept reprezintă un nou reper pe drumul către condus fără emisii locale. Astfel, un Sport Activity Vehicle (SAV) deschide drumul pentru o formă nouă şi revoluţionară a plăcerii de a conduce pentru care BMW este renumit.

Actualul BMW X5 xDrive40e iPerformance a debutat în 2015 ca primul model plug-in hybrid al mărcii BMW. Iar BMW ActiveHybrid X6, prezentat în 2009, a fost primul Sports Activity Coupe din lume cu un sistem de propulsie full hibrid, care permitea deplasarea în regim exclusiv electric pe distanţe mici.

Vezi şi: (video) Test Drive: BMW Seria 5, Seria 7, X5 iPerformance

BMW iX3 Concept deschide un nou capitol, ca primul model pur electric al mărcii BMW. Versiunea motorului electric de generaţia a cincea dezvoltată pentru acest model generează o putere maximă de peste 270 CP. Setul de acumulatori are o capacitate de peste 70 kWh, ceea ce este suficient pentru a oferi SAV-ului electric o autonomie de peste 400 de kilometri în noul ciclu de măsurare WLTP.

O altă caracteristică a bateriei de înaltă tensiune dezvoltată pentru a cincea generaţie a tehnologiei eDrive este capacitatea sa de încărcare optimizată. Sistemul de stocare a energiei are o unitate de control a încărcării nou dezvoltată şi este conceput să fie conectat la staţiile de încărcare rapidă cu puteri de până la 150 kW. Bateria de înaltă tensiune poate fi încărcată în doar 30 de minute de la una dintre aceste staţii.

BMW Concept iX3 2018 16

BMW Brilliance Automotive va produce viitoarea versiune de serie a BMW iX3 Concept la Shenyang, în China. Modelul va apărea pe piaţă în anul 2020.

Încă un model prezentat în premieră la Salonul Auto Internaţional de la Beijing: (video) Premieră mondială: Noul BMW M2 Competition vine să-l înlocuiască pe M2 Coupe

buton subscribe

GALERIE FOTO: