in , , ,

(video) Beijing 2018: Premieră – Noul Audi Q5L este primul SUV cu ampatament alungit al mărcii

Clienții Audi din China primesc în mod tradițional automobile cu un interior spațios și cu o valoare de prestigiu mai mare. Dacă local se oferă în prezent trei modele cu ampatament extins: A4L, A6L și A8L, acum se adaugă la ele noul Audi Q5L – primul SUV al mărcii în variantă LWB (Long-Wheelbase).

Premiera modelului a avut loc în cadrul Salonului Auto Internaţional de la Beijing.

New Audi Q5L 2018 0

Comparativ cu modelul obişnuit cu dimensiuni normale, ampatamentul și lungimea exterioară au crescut fiecare cu 88 de milimetri. Acest lucru este benefic pentru pasagerii de pe bancheta din spate, care câștigă încă 110 milimetri suplimentari de spaţiu pentru genunchi. În funcție de poziția scaunelor din spate, volumul compartimentului pentru bagaje rămâne neschimbat: poate creşte de la 550 până la 1.550 litri.

Clienţii vor putea alege pentru model una dintre liniile de echipare: Vogue, Lifestyle, Design, Sport sau Sport plus, în funcție de motor. Acestea diferă în multe detalii estetice şi dotări de la exterior și interior, însă chiar în cel mai simplu va exista un sistem de climatizare automată în trei zone și o interfaţă Audi prin care se vor putea conecta telefoanele mobile.

Începând cu linia de echipare Lifestyle se adaugă sistemul de navigație MMI plus şi panoul de bord complet digital. Cele numite Design, Sport şi Sport plus vor mai include un sistem audio 3D de la Bang & Olufsen.

New Audi Q5L 2018 3

Audi Q5L va fi pus în mişcare de un propulsor puternic şi eficient TFSI de 2.0 litri şi cu patru cilindri. Acesta va fi disponibil în două variaţii de putere: 190 sau 252 CP, iar acceleraţia de la 0-100 de km/h o va face în 8.6 sau 6.7 secunde respectiv.

Consumul mixt de carburant cu roţi cu jante de 20 de inci este de 6.9 şi 7.3 litri respectiv la 100 de km parcurşi.

Standard va fi cutia de viteze cu şapte trepte S tronic şi sistemul de tracţiune integrală quattro. Prin intermediul Audi drive select, cel din spatele volanului va avea oportunitatea să aleagă unul dintre regimurile de rulare: comfort, auto, dynamic, efficiency sau individual.

New Audi Q5L 2018 4

Sistemele de siguranță urbană Audi pre sense basic şi Audi pre sense sunt standard în toate liniile de echipare. Opţional există pachete de asistență pentru oraș și pentru străzile suburbane. Începând cu linia Lifestyle, farurile LED sunt disponibile ca opțiune cu tehnologia Matrix LED.

De asemenea, un plafon panoramic din sticlă vine standard, iar gama de jante include modele cu dimensiuni cuprinse între 18 şi 20 de inci.

Noul Audi Q5L va fi produs la uzina comună FAW-VW din Changchun, China de Nord. O parte din componente prefabricate vor fi livrate tocmai de la uzina Audi din San Jose Chiapa, Mexic.

Vânzările vor demara din vara acestui an şi deocamdată nu există informaţii dacă va fi lansat cumva pe alte pieţe,

Vezi şi: (video) Test Drive: Audi Q5 2.0 TDI quattro – Premieră

Vezi într-un prim review cu cât s-a mărit spaţiul la interior:

https://www.youtube.com/watch?v=3_jW-SIdBbQ

buton subscribe