in , , ,

(video) Beijing 2018: Premieră – Noul Mercedes-Benz A-Class L Sedan

Se deschide Salonul Auto Internaţional de la Beijing şi alături de prezentarea publică a noului show car Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, Mercedes-Benz a dezvăluit tuturor vizitatorilor şi noul A-Class Sedan în versiune cu ampatament alungit!

Împreună cu noul sedan compact, producătorul a mai anunţat încă o veste bună: modelul va fi disponibil şi în afara Chinei într-o versiune cu ampatament normal! Un asemenea model va debuta la fel în 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=V6PrBkHaWp4

Sedanul A-Class L reflectă designul purist, accentuând ideea celui mai recent limbaj de design a Mercedes-Benz – Sensual Purity. Automobilul are console foarte scurte în față și în spate, care, în combinație cu linia laterală, consolidează imaginea sportivă. Ca și pe modelul în caroserie hatchback, designul din față pare foarte progresiv. Contribuie la această impresie capota care pleacă în jos, farurile plate cu elemente cromate și lumini de zi integrate, plus grila diamantată a radiatorului.

Modelul va fi oferit într-o versiune numită simplu Sedan și alta numită Sport Sedan, care se vor deosebi minor prin câteva caracteristici de ordin estetic. Linia de jante va cuprinde modele cu dimensiuni între 16 şi 19 inci.

Stopurile făcute din două bucăţi subliniază lățimea maşinii. Reflectoarele au fost repoziționate mai jos în bara de protecție pentru a permite blocurilor optice să beneficieze de un design deosebit de plat. Culoarea Rose Gold pentru caroserie va putea fi comandată exclusiv doar de clienţii din China.

Designul habitaclului este identic cu cel din noul A-Class hatchback, prezentat mai devreme în acest an. Acolo se va găsi o planşă de bord dreaptă cu un panou de bord şi un ecran al sistemului multimedia unificat şi fără un cozoroc.

Sistemul multimedia va fi de ultimă generaţie MBUX şi va avea abilităţi de auto învăţare unice datorită inteligenţei artificiale. Va fi inclusă şi populara aplicaţie WeChatMyCar prin care se vor putea conecta simultan la sistemul automobilului două sau mai multe persoane. Este scoasă în evidenţă şi o funcţie inteligentă de control vocal care recunoaşte numeroase dialecte chineze.

Noul Mercedes-Benz A-Class L Sedan măsoară 4.609 x 1.796 x 1.460 mm în lungime, lăţime şi înălţime respectiv. Însă, constructorii s-au concentrat mai mult pe spaţiul dedicat pasagerilor de pe bancheta din spate. Ampatamentul măsoară 2.789 de mm şi este doar cu 60 de mm mai lung decât într-un hatchback. Portbagajul însă măsoară 420 de litri comparativ cu cei 370 ai lui A-Class hatchback.

Noul model va fi disponibil pe piaţa din China cu un nou propulsor cu patru cilindri din aluminiu, cu un volum de 1.33 litri şi sistem de deconectare a cilindrilor, disponibil în variaţii de putere: 136 sau 163 CP. Mai târziu se va adăuga în gamă o unitate cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri (190 CP). Transmisia automată 7G‑DCT cu şapte rapoarte şi dublu ambreiaj va veni standard pe toate modelele.

Evident, noul A‑Class L Sedan va mai fi dotat cu sisteme de asistenţă şi protecţie de ultimă generaţie, majoritatea fiind preluate de la modelul S-Class, care la fel se bucură de un succes enorm acolo.

Noul Mercedes-Benz A-Class L Sedan va fi produs exclusiv la Beijing Benz Automotive Co., Ltd (BBAC), o întreprindere de tip joint venture creată de Daimler AG şi partenerul său chinez BAIC Motor. Lansarea pe piaţa locală este programată pentru a doua jumătate a anului 2018.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?