in ,

(video) BMW a început producţia noului Seria 8 Coupe la uzina din Dingolfing. Iată cum este făcut

La începutul acestei săptămâni, uzina BMW Group din Dingolfing (Germania) a început producţia noului BMW Seria 8 Coupe, automobilul sport care va lansa ofensiva de modele BWM în segmentul de lux. Livrările vor demara din toamnă la nivel global.

Amintim că noul coupe va debuta iniţial cu două motorizări: M850i xDrive Coupe cu un V8 de 4.4 litri care produce 530 de CP şi 750 Nm, alături de 840d xDrive Coupe de 3.0 litri care oferă 320 CP şi 680 Nm de cuplu.

Vezi neapărat: (foto) Cum arată în nivel de echipare de bază şi cât costă noul BMW Seria 8 Coupe în Moldova

În vedea pregătirii pentru noul model de serie, locaţia de producţie din Bavaria Inferioară a trecut printr-o investiţie de câteva sute de milioane de euro. Mai multe inovaţii digitale au fost integrate în procesele de producţie, inclusiv sisteme de transport autonome şi dispozitive inteligente.

“Ca uzină care produce sedanurile BMW Seria 7, fabrica BMW Group din Dingolfing are o competenţă remarcabilă în producţia de automobile pentru segmentul de lux. Suntem pregătiţi în mod optim pentru producţia noului BMW Seria 8 Coupe. Sunt sigur că clienţii noştri din întreaga lume vor adora acest automobil sport de lux”, a declarat Dr. Andreas Wendt, directorul uzinei BMW Group din Dingolfing.

Stefan Schmid, preşedintele sindicatului de la uzina din Dingolfing: “Sunt mândru că vom produce noul BMW Seria 8 Coupe la uzina BMW Group din Dingolfing. Va consolida poziţia noastră de centru de competenţă pentru clasa de lux şi va asigura viitorul uzinei noastre.”

Toate detaliile despre model: (video) Premieră mondială: Noul BMW Seria 8 Coupe – legenda iconică a renăscut

Construcţia ultrauşoară inteligentă, cu un mix inteligent de materiale care include oţel, plastic, aluminiu şi fibră de carbon, este utilizată în caroseria noului automobil sport. Pe lângă structurile de susţinere din partea frontală şi cea spate ale automobilului, alte componente, precum acoperişul, uşile, capota şi scutul frontal ale noului BMW Seria 8 Coupe, sunt realizate din aluminiu.

Pentru prima dată în producţia de serie a unui model BMW, acoperişul este disponibil din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP) – material care este produs tot la uzina din Dingolfing printr-un proces inovator de presare umedă. Această soluţie era rezervată până acum pentru modelele mărcii BMW M.

Datorită nivelului ridicat de flexibilitate a sistemului de producţie BMW, a fost posibil în mare măsură ca noul BMW Seria 8 Coupe să fie integrat în actualele structuri de producţie. Automobilul sport de lux, care iese de pe linia de asamblare alături de modelele BMW Seria 5 şi Seria 7, se bazează pe procese de producţie deja încercate şi testate.

În paralel cu începerea producţiei noului BMW Seria 8 Coupe, digitalizarea logisticii şi a proceselor de producţie de la Dingolfing continuă în ritm crescut. De exemplu, la asamblarea uşilor, componentele sunt livrate pe linie de trenuri-remorchere autonome; pe linia de finisare, roboţi colaborativi măsoară decalajele şi erorile de aliniere.

Uzina BMW Group din Dingolfing utilizează din ce în ce mai mult dispozitive “wearables”. Aceste tehnologii informatice mobile purtate pe corp susţin personalul în diferitele operaţiuni. Pe lângă mănuşile-scaner inteligente ProGlove, o aşa-numită “alarmă exotică” vor utiliza, de exemplu, alama cu vibraţie a unui smartwatch pentru alertarea personalului când un automobil cu opţiuni de echipare non-standard vine pe bandă şi necesită atenţie specială!

De asemenea, ochelarii de realitate virtuală au fost utilizaţi în premieră în pregătirea personalului de asamblare: procesele de asamblare specifice pentru noul BMW Seria 8 Coupe au fost filmate şi vizionate de angajaţi prin ochelarii VR. Aceasta le permite să se familiarizeze cu noul model şi procesele de echipare corecte înainte de începerea producţiei. 

Uzina din oraşul Dingolfing este una dintre cele 30 ale grupului BMW. Zilnic, aproximativ 1.600 de mașini din Seria 3, 4, 5, 6, 7 și mai nou Seria 8, trec dintr-un capăt în altul pe linia de producţie. În total, în 2017 a produs 376.000 de autoturisme. În prezent are aproximativ 18.000 de angajaţi, alături de 800 de ucenici.

Pe lângă producţia principală de automobile, componentele auto, precum scaune şi piese presate, şi cele pentru şasiu şi tren de rulare sunt şi ele produse la uzina BMW Group din Dingolfing. Datorită experienţei sale în procesarea aluminiului şi anii de experienţă în producţia transmisiilor alternative, uzina BMW Group din Dingolfing furnizează locaţiei de producţie din Leipzig componentele principale pentru modelele BMW i, precum baterii de înaltă tensiune, transmisii electrice şi structuri Drive. În plus, la Dingolfing se produc acumulatori de înaltă tensiune şi motoare electrice pentru modelele hybrid plug-in ale BMW Group.

De asemenea, locaţia face caroserii brute pentru toate modelele Rolls-Royce. “Dynamic Centre”, un punct de tranzit şi spaţiu de stocare de mari dimensiuni, furnizează organizaţiei retail BMW şi MINI din lumea întreagă piese şi accesorii originale.