(video) BMW iNEXT, i4 şi iX3 sunt testate împreună lângă Cercul Polar. Primele detalii despre coupeul cu patru uşi

Distribuie:
 • 11
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

(update 25.03.2019) BMW i pregăteşte lansarea următoarei generaţii de modele cu propulsie exclusiv electrică. Trei dintre modelele electrice ale mărcii trec în prezent prin faza principală a procesului de dezvoltare pentru serie la centrul de teste de iarnă pe care BMW Group îl are la Arjeplog (Suedia). Împreună cu BMW iX3, care va fi disponibil spre vânzare încă de anul viitor, BMW i4 şi BMW iNEXT, care vor ajunge pe piaţă în 2021, efectuează un program intensiv de testare.

În cadrul testelor complete, componentele trenului de rulare şi ale suspensiei sunt verificate în condiţii extreme de vreme şi drum. Zona de testare, situată în Suedia la limita Cercului Arctic, oferă condiţiile ideale pentru acest scop.

Pe suprafeţele lacurilor îngheţate, pe zăpadă şi în frig arctic, motoarele electrice, bateriile de înaltă tensiune şi electronica de putere a tehnologiei BMW eDrive, precum şi sistemele de control al suspensiei îşi demonstrează nivelul ridicat de performanţă şi fiabilitate.

Cel mai recent capitol al strategiei de electrificare a BMW Group va fi deschis de un model Sports Activity Vehicle. Începând de anul viitor, BMW iX3 va dispune în premieră de a cincea generaţie a tehnologiei BMW eDrive. Un motor electric foarte puternic şi o unitate de stocare de înaltă tensiune, ce va dispune de tehnologie a celulelor bateriilor de ultimă oră, vor facilita plăcere a condusului pur electric într-o nouă dimensiune.

Cu o autonomie de peste 400 de kilometri şi posibilitatea de utilizare a staţiilor de încărcare ultra-fast DC (curent continuu) cu putere de 150 kW pentru alimentarea bateriei, primul SAV electric este potrivit pentru utilizare zi de zi şi călătorii pe distanţe lungi. BMW iX3 va fi primul model produs pentru întreaga piaţă globală de către joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive la locaţia de producţie de la Shenyang (China).

La rândul său, BMW i4 va oferi plăcerea condusului cu emisii locale zero combinată cu sportivitate remarcabilă. Coupeul cu patru uşi, poziţionat în segmentul premium al clasei medii, combină un design dinamic cu performanţe ce inspiră şi un nivel ridicat de confort al călătoriei. A cincea generaţie a tehnologiei BMW eDrive ce va fi disponibilă pentru BMW i4 permite o autonomie de peste 600 de kilometri.

Mai mult, dezvoltarea spontană a puterii motorului electric poate fi utilizată, mai presus de orice, pentru obţinerea unei experienţe a condusului dinamic. BMW i4 sprintează de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 4.0 secunde şi atinge o viteză maximă de peste 200 km/h. BMW i4 va fi produs la uzina BMW din München, începând cu 2021.

Cu proporţiile şi dimensiunile unui Sports Activity Vehicle de lux, cu a cincea generaţie a trenului de rulare electric şi sisteme pentru condus foarte automatizat, BMW iNEXT întruchipează viitorul plăcerii condusului în toate aspectele sale. Bazat pe viitorul sistem de construcţie modulară al BMW Group, combină cele mai noi inovaţii din domeniile designului, condusului autonom, conectivităţii, electrificării şi serviciilor (D+ACES) definite de strategia corporate NUMBER ONE > NEXT. BMW eDrive va asigura o autonomie ce depăşeşte 600 de kilometri.

Mai mult, automobilul este echipat cu cele mai noi dotări de conectivitate şi este conceput pentru condus autonom de nivel 3. Noul avanpost tehnologic al BMW Group va fi produs la uzina BMW din Dingolfing cu începere din 2021.


(06.02.2019) Noul BMW iNEXT a început testele la baza polară a bavarezilor

Viitorul plăcerii condusului se apropie rapid, iar BMW iNEXT a mai făcut un pas important pentru maturizarea producţiei de serie. Centrul de teste de iarnă al BMW Group de la Arjeplog (Suedia) găzduieşte pentru prima dată un automobil BMW iNEXT complet funcţional.

Testele efectuate servesc pentru optimizarea, examinarea şi armonizarea tuturor componentelor trenului de rulare, şasiului şi suspensiei în condiţii extreme de climă şi drum. De asemenea, combină cele mai noi dezvoltări din domeniile condusului autonom şi conectivităţii inteligente, oferind pasagerilor moduri complet noi de a experimenta condusul.

Vezi conceptul maşinii care a fost arătat acum câteva săptămâni: Los Angeles 2018: Primul contact cu BMW Vision iNEXT – Reportaj Video AutoBlog.MD

Noul avanpost tehnologic al BMW Group integrează principalele teme viitoare ale condusului autonom, conectivităţii, electrificării şi serviciilor (ACES), aşa cum sunt definite de strategia NUMBER ONE > NEXT a companiei. BMW iNEXT, sub forma unui Sports Activity Vehicle (SAV) modern, întruchipează interpretarea de pionierat a plăcerii condusului specifică mărcii – cu propulsie pur electrică, sistem inteligent de tracţiune integrală şi tehnologie a suspensiei special dezvoltată.

Acum, aceste componente sunt testate pentru prima dată împreună, în condiţii de iarnă şi în lumea reală la Cercul Arctic. Această serie de teste intensive, care este echivalentul celor pentru modelele cu propulsie convenţională, ilustrează gradul înalt maturitate al tehnologiei de propulsie pur electrică dezvoltată de BMW Group.

Testele cu BMW iNEXT camuflat sunt realizate pe drumuri acoperite cu zăpadă şi pe lacuri îngheţate, marcate de temperaturile scăzute şi condiţii de aderenţă scăzută. Frigul reprezintă o provocare, mai presus de orice, pentru motorul electric, bateria de înaltă tensiune şi sistemul de management al temperaturii de pe BMW iNEXT.

Inginerii de teste acordă o importanţă deosebită şi sistemului de gestiune a energiei eDrive. Ei analizează modul în care temperaturile negative extreme afectează procesul de încărcare al bateriei, cum este transferată electricitatea către motorul electric, cum este alimentat sistemul electric cu energie şi cum reacţionează sistemele de încălzire şi aer condiţionat.

Sistemele de transmisie a puterii şi reglare a suspensiei sunt testate şi ele mult dincolo de ceea ce este standard în condiţiile de trafic cotidian. Pe drumuri închise şi suprafeţe acoperite de gheaţă, sistemele electronice îşi spun cuvântul deja la viteze reduse. Pentru ingineri, aceasta înseamnă că pot, de exemplu, să analizeze interacţiunea dintre sistemul de tracţiune integrală, special pentru propulsie electrică, şi DSC (controlul dinamic al stabilităţii). Apoi, ei pot optimiza continuu procesele în condiţii controlate.

Sistemul de direcţie şi frânare este reglat şi el în aceste condiţii. Asemenea performanţei de decelerare a frânelor, recuperarea energiei la „coasting” trebuie adaptată cu precizie la fiecare situaţie de condus. Pistele din jurul Arjeplog oferă terenul de teste ideal pentru aceste verificări. BMW iNEXT este confruntat cu o întreagă gamă de provocări dinamice când este testat în condiţii de iarnă pe drumurile de macadam, asfalt uscat şi suprafeţe cu gheaţă foarte alunecoase.

Versiunea de serie a BMW iNEXT va fi produsă la uzina BMW din Dingolfing cu începere din 2021.

Vezi şi: (video) Planurile de electrificare a maşinilor din gama BMW: 25 de modele noi până în 2025


Distribuie:
 • 11
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...