in , ,

(video) Bosch a dezvoltat o alternativă ecologică şi ieftină a benzinei

Compania Bosch a anunţat că a dezvoltat un nou tip de carburant sintetic. În cazul în care acesta va ieşi pe piaţă şi se va răspândi pe larg, exploatarea automobilelor cu motor cu ardere internă va fi mai ieftină decât cheltuielile pentru electromobile!

Bosch spune că prin folosirea noului carburant sintetic, hidrogenul care se conţine în gazele de eşapament va deveni neutru din punct de vedere ecologic. Astfel, cu cât mai multe autovehicule, avioane, camioane, nave maritime îl vor folosi, cu atât mai repede ritmul fenomenului de încălzire globală va începe să scadă.

„Până nu de mult motorul cu emisii neutre de hidrogen era doar un vis. Acum însă acesta poate deveni realitate în scurt timp. Secretul constă într-un nou tip de carburant care este preparat cu ajutorul CO2. Carburantul sintetic poate face automobilele cu motoare pe benzină şi motorină mai prietenoase faţă de mediul înconjurător”, a declarat top-managerul Bosch, Volkmar Denner.

Noul tip de carburant se promite a fi şi ieftin. Producţia acestuia nu va impune vreo extracţie din pământ, ci se va face cu ajutorul surselor de energie regenerabilă.

Mai mult, cu folosirea acestui carburant, cheltuielile de exploatare a unui automobil cu motor cu ardere internă, calculate după un parcurs de 160.000 de km, vor fi mai mici decât cele pentru un electromobil.

Vezi şi: Ştiai asta? Câte tone de emisii s-ar reduce şi câte accidente s-ar evita dacă maşinile ar fi conectate la Internet

Iti place articolul?