in , ,

(video) Bottas a deschis cu victoria sa noul sezon de F1! Incredibil cum Norris şi-a făcut loc pe podium în ultimele clipe ale cursei

Valtteri Bottas a deschis noul sezon de Formula 1 prin câştigarea cursei organizate în Austria, pe Red Bull Ring. Competiţia a fost foarte bogată în evenimente, din cei 20 de piloţi doar 11 putând trece linia de sosire, în timp ce maşina de siguranţă a trebuit să intervină de trei ori!

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Pilotul finlandez a câştigat Marele Premiu al Austriei, primul din acest sezon al Formulei 1, desfăşurat pe circuitul de la Spielberg fără spectatori, la trei luni de la data la care trebuia să debuteze stagiunea.

Podiumul a fost completat de monegascul Charles Leclerc (Ferrari) şi de britanicul Lando Norris (McLaren), care s-a clasat în premieră pe podium! Amintim că Norris este în prezent cel mai tânăr pilot activ din F1, având doar 20 de ani împliniţi.

Interesant este că ambii au avut de beneficiat de o penalizare de cinci secunde aplicată campionului mondial en titre, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), care l-a acroşat pe thailandezul Alexander Albon (Red Bull) cu câteva tururi înainte de finalul cursei. Iar acesta din urmă încă a fost sancționat cu trei poziţii pe grila de start după o eroare făcută în calificări.

În plus, Norris şi-a putut asigura podiumul şi datorită acelui singur punct care se dă suplimentar pentru cine reuşeşte să înregistreze cel mai bun timp de tur, ceea ce a şi putut realiza chiar în ultimul – 71/71!

În total pe parcursul cursei au avut loc nouă abandonuri din cauza defecţiunilor la maşini:

 • Max Verstappen (Olanda/Red Bull-Honda): problemă electronică în turul al 12-lea
 • Daniel Ricciardo (Australia/Renault): problemă de răcire, turul 18
 • Lance Stroll (Canada/Racing Point-Mercedes): problemă mecanică, turul 21
 • Kevin Magnussen (Danemarca/Haas-Ferrari): frâne, turul 25
 • Romain Grosjean (Franţa/Haas-Ferrari): frâne, turul 50
 • George Russell (Marea Britanie/Williams): problemă mecanică, turul 50
 • Kimi Raikkonen (Finlanda/Alfa Romeo Racing-Ferrari): roată ruptă, turul 54
 • Alexander Albon (Thailanda/Red Bull-Honda): problemă acroşaj, turul 68
 • Daniil Kviat (Rusia/AlphaTauri-Honda): pană, turul 68

După prima cursă din noul sezon, în clasamentul pentru Cupa Constructorilor situaţia este următoarea (top trei echipe care au reuşit să adune peste 10 puncte):

 1. Mercedes-AMG – 37 puncte
 2. McLaren-Renault – 26 puncte
 3. Scuderia Ferrari – 19 puncte

Staţi aproape pentru că următoarea cursă va avea loc chiar în weekend-ul care vine, pe acelaşi circuit din Austria.

GALERIE FOTO: