in , ,

(video) Brabus a început să modifice noul Mercedes-Benz A-Class. Iată primul rezultat

Atelierul german Brabus este unul dintre primele care a pregătit un prim program de tuning pentru hatchback-ul A-Class de nouă generaţie. Maşina nu primeşte doar un look revigorat, ci şi o cantitate de “proteine” sub capotă pentru ca să-i fie crescuţi “muşchii”.

Noul program de îmbunătățire aerodinamică, care reprezintă un prim pas disponibil pentru noile modele din clasa A, cu pachet AMG Line, se caracterizează printr-o eleganță sportivă. Toate componentele sunt fabricate cu o calitate OEM din material PUR (un tip de plastic scump) de producţie proprie.

Bara de protecţie frontală conţine acum un splitter pe toată lăţimea maşinii, care se încheie cu nişte laturi înălţate, care îşi joacă propriul rol în reducerea suplimentară a ridicării axului față la viteze mari. Mai există două elemente noi care sunt ataşate deasupra celor două braţe orizontale din prizele de aer şi care se ocupă de direcționarea în mod optim a fluxurilor de aer.

În partea posterioară vedem că Brabus a decis proiectarea unui spoiler complet nou, care va asigura un echilibru optim aerodinamic și chiar mai mult, un aspect palpitant al spatelui.

În plus, Brabus a pregătit un difuzor de culoare neagră lucioasă, integrat în bara de protecţie şi în care sunt aranjate frumos două orificii pentru terminaţiile eşapamentului nou, complet din oţel inoxidabil şi cu supape activ controlabile pentru un sunet caracteristic. Sunt două duble pe fiecare parte, realizate din oţel inoxidabil şi acoperite cu fibră de carbon.

Pe partea de jante se propun opţiuni din aliaj BRABUS Monoblock cu dimensiuni ce variază între 17 şi 20 de inci. Un model exclusiv este oferit în combinaţie cu anvelope de iarnă M+S.

Cele mai mari jante 8.5Jx20 sunt disponibile în trei modele diferite: Monoblock F, R şi T. De asemenea, atelierul va oferi combinaţia perfectă de anvelope cu fiecare din ele, fie că sunt de producţie Continental, Pirelli sau YOKOHAMA de dimensiuni 235/30 R 20.

Primul power pack pentru noul A-Class este numit PowerXtra B 25 S. Acesta revigorează simţitor propulsorul turbo cu patru cilindri care vine pe modelul A 250. Modificările includ instalarea unor canale de aer mai largi către cutia de aer şi modulul BRABUS PowerXtra, care furnizează unităţii electronice de control al motorului o cartografiere reprogramată pentru controlul proceselor de injecţie şi aprindere. De asemenea, este optimizat şi controlul presiunii de supraalimentare.

Rezultatul este o creştere a puterii de la 224 la 270 de CP, iar a cuplului de la 350 la 430 Nm. Timpul de acceleraţie de pe loc şi până la 100 de km/h a scăzut de la 6.2 la 5.9 secunde. Viteza maximă a rămas limitată electronic la 250 de km/h.

Pachetul PowerXtra B 25 S este valabil atât pentru modelul A 250 cu tracţiune faţă, cât şi pentru cel cu sistem de tracţiune integrală. Brabus a mai declarat că programe de tuning pentru maşinile cu motoare diesel sunt deja în curs de dezvoltare.

Pentru habitaclul automobilului se propune noi praguri iluminate din oţel inoxidabil, pedale din aluminiu, covoraşe din velur cu logo Brabus, o nouă tapiţerie din piele Mastik sau cu Alcantara fină pe unele suprafeţe, opţiunea exclusivă de tapiţare completă cu piele a habitaclului în orice culoare dorită şi altele.

Suma de bani dorită de Brabus în schimbul acestor modificări se discută în mod individual cu fiecare client. Automobilul a fost expus pentru prima dată în public până în acest weekend în cadrul Essen Motor Show.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?