in , ,

(video) Brazil Grand Prix: Despre conflictul Vestappen-Ocon şi ameninţarea făcută de Hamilton

Scandal pe ultima sută de metri a sezonului actual de Formula 1. Pilotul Max Verstappen a sărit la bătaie la Esteban Ocon după ce francezul de la Force India l-a acroşat pe circuit.

Plecat de pe locul 5 al grilei de start, Verstappen şi-a depăşit toţi adversarii până în turul 40, inclusiv pe campionul mondial, Lewis Hamilton, pornit din pole-position. Dacă nu se întâmpla incidentul, pilotul Red Bull ar fi avut încă şanse mari să câştige cursa.

Ocon a primit doar o penalizare de “stop and go” de 10 secunde de aşteptare la boxe. Pilotul lui Red Bull a continuat cursa, însă nu a mai putut reveni pe primul loc şi a încheiat pe poziţia secundă. Drept urmare, a decis să clarifice situaţia “ca între bărbaţi”.

Iniţial, pilotul olandez şi-a exprimat prin radio furia faţă de Ocon, pe care l-a numit “idiot”. Verstappen a declarat imediat după cursă că speră să nu-l întâlnească pe Ocon, însă nu s-a ţinut de cuvânt. A mers la standuri pentru a-i cere socoteală francezului, având un schimb dur de replici, dar şi un conflict fizic.

Comisarii FIA nu au rămas indiferenţi şi l-au sancţionat pe pilotul Red Bull cu două zile de muncă în interes general, pe care trebuie să le efectueze în următoarele şase luni. Olandezul s-a apărat susţinând că nu a intenţionat să-l lovească pe Ocon, însă a fost provocat.


O altă veste despre care s-a aflat în săptămâna pregătirilor pentru cursa din Brazilia a venit din presa britanică. Daily Mirror a scris că Lewis Hamilton amenință cu plecarea din competiţie dacă noii proprietari ai F1 vor continua să introducă noi curse în calendar. Amintim că deja s-a anunţat un nou Mare Premiu în Vietnam din 2020, iar altele ar urma să apară în Statele Unite.

Hamilton nu este deloc linștit cu gândul la un program și mai aglomerat și amenință că se va retrage din Formula 1.

“Nu voi mai fi aici dacă vom avea 25 de curse pe sezon, asta e sigur. Și acum mi se pare că suntem la cursa 25 din an, așa că nu cred că și mai multe Grand Prix-uri sunt soluția potrivită. Îmi place să concurez, însă sezonul este foarte lung, ceea ce înseamnă că petrecem mult timp departe de familii”, a spus Hamilton.

Sezonul din 2019 va fi compus din 21 de curse, însă pentru prima dată în istoria competiţiei ultima cursă va avea loc în luna decembrie.

Vezi şi: (video) Cu noroc, Lewis Hamilton a câştigat şi în Brazilia, iar echipa sa a cucerit din nou Cupa Constructorilor

Iti place articolul?