in ,

(video) Breaking News: Campionul Formula 1 Nico Rosberg a anunţat că îşi încheie cariera

Campionul Formula 1 al sezonului actual, Nico Rosberg, a anunţat că îşi încheie cariera în calitate de pilot. Anunţul a fost făcut la ceremonia de înmânare a premiilor, organizată de FIA în Viena, la doar cinci zile de la cucerirea titlului.

nico-rosberg

“Vreau să mă folosesc de acest moment şi să anunţ că îmi închei cariera în Formula 1. Este o decizie greu de explicat, însă, atunci când aveam vârsta de şase ani, mi-am propus să ating un scop concret – să devin campion Formula 1. Acum, după cum aţi fost martori, mi-am îndeplinit dorinţa din copilărie şi nu mai doresc să o repet. Eu vreau să întorc o nouă pagină şi să văd ce îmi mai poate propune viaţa”, a spus Rosberg.

“Timp de 25 de ani în sportul auto am dat şi am făcut totul pentru a atinge anume acest vis. În acest an am fost norocos şi mi s-a împlinit, datorită ajutorului oamenilor apropiaţi, a fanilor mei, a echipei, a familiei şi a prietenilor mei. Aceasta a fost o experienţă incredibilă şi una de neuitat.

În acelaşi timp, acest vis a fost greu de realizat pentru că în ultimii doi ani eu am pierdut în faţa lui Lewis şi a fost foarte dificil pentru ca să retrăiesc aceste momente. Însă acestea mi-au întărit şi mai mult motivarea, într-atât de mult, încât anterior, posibil, nu credeam că voi reuşi să câştig”, a adăugat Rosberg.

https://youtu.be/-42MacVXcRA

Amintim că Nico Rosberg şi-a început cariera de pilot în Formula 1, acum 10 ani în urmă, la echipa Williams. În 2010 acesta a fost transferat la Mercedes, iar în anii 2014 şi 2015 a devenit vice campion mondial deoarece marile titluri le-a câştigat coechipierul său Lewis Hamilton.

În luna iulie a acestui an Rosberg şi Hamilton au semnat prelungirea contractului cu Mercedes pentru o perioadă de doi ani.

Nico Rosberg şi-a cucerit primul şi ultimul titlu mondial după ultima cursă a sezonului, cea din Abu-Dhabi. Chiar dacă a finisat pe a doua poziţie, matematic acest lucru a fost destul pentru ca să îşi păstreze poziţia de lider în clasamentul general. Rosberg l-a depăşit astfel pe Hamilton cu o diferenţă de doar cinci puncte.

Vezi şi: Lewis Hamilton a câştigat ultima cursă din sezonul actual Formula 1, însă Nico Rosberg marele titlu de campion mondial

Galerie foto de la ultimul Grand Prix din acest an de la Abu-Dhabi:

Iti place articolul?