in

(video) Carabinierii italieni au primit un lot de SUV-uri Jeep Grand Cherokee, toate blindate

Carabinierii italieni au primit din partea Jeep un lot de SUV-uri speciale de model Grand Cherokee. Acestea sunt blindate şi vor fi folosite de angajaţii subdiviziunii anti teroriste.

Toate cele 19 exemplare au o livrea albastră pe caroserie, tipică acestor forţe de ordine, iar sub capotă un motor V6 turbo diesel Multijet, cu un volum de 3.0 litri, care produce 190 de CP şi 440 Nm de cuplu. O maşină obişnuită, de pe loc şi până la 100 de km/h accelerează în 10.2 secunde, iar viteza maximă nu depăşeşte 190 de km/h. Cum s-au schimbat cifrele pe aceste maşini râmâne un lucru necunoscut.

Cutia de viteze este un automată cu opt trepte, iar sistemul de tracţiune integrală Quadra-Drive II mai are un diferenţial controlat electronic şi un sistem de control al tracţiunii Selec-Terrain.

Diferite părți ale vehiculelor pentru carabinieri au fost blindate, inclusiv parbrizul și geamurile laterale, anvelopele și caroseria. Componentele suspensiei au fost consolidate pentru a spori capacitățile de manevrare pe șosea. Rezultatul final este un vehicul tactic capabil să asigure siguranța la cel mai înalt nivel pentru femeile şi bărbaţii care fac parte din această subdiviziune, oferind în același timp o fiabilitate mecanică deosebită pentru a se putea angaja cu succes în orice misiune.

Aceste modele speciale Jeep Grand Cherokee dispun de corpuri de iluminat noi cu LED-uri albastre, poziţionate inclusiv pe hayon pe laturile laterale ale plăcuței de înmatriculare. În cabină sunt echipate cu sistemele tehnologice avansate folosite de această instituţie de forţă, cum ar fi sistemul Odino care se conectează în timp real la bazele de date comune ale Poliției Italiene, ale autorităților de înregistrare a vehiculelor și ale Ania (Agenţia Naţională a Companiilor de Asigurări). Sistemul rulează pe o tabletă cu un ecran de 7 inci şi cu sistem de operare Android, poziţionată convenabil pe un suport de pe care nu alunecă.

Vezi şi: (video) SPPS arată într-un scurt documentar maşinile pe care le deţine

Primele exemplare din cele 19 au fost deja livrate cu câteva zile în urmă carabinierilor din Roma. Până la sfârșitul acestui an, întreaga flotă Grand Cherokee va fi activă în Italia, consolidând parteneriatul istoric dintre Grupul FCA și carabinierii italieni. Relația s-a născut după cel de-al Doilea Război Mondial, când toate mașinile de patrulare erau de marcă Alfa Romeo.

Noua flotă de Grand Cherokee se alătură SUV-urilor Renegade și Wrangler aflate deja în serviciul carabinierilor.

Vezi şi: (foto) Carabinierii italieni vor asigura ordinea publică cu un nou Peugeot 308 GTi facelift

Vezi şi: (video) La datorie, cu sportcaruri. Carabinierii italieni au primit două sedanuri Alfa Romeo Giulia QV

GALERIE FOTO:

What do you think?