in , , ,

(video) Caracteristicile de confort ale noului S-Class: până la cinci variante de scaune spate şi difuzoare integrate în cele faţă

Luxul modern atinge nivelul următor în interiorul noului Mercedes-Benz S-Class. Producătorul continuă să dezvăluie detalii despre automobil, pe etape, până la premiera sa din septembrie. De această dată ni se descriu majoritatea caracteristicilor disponibile pentru asigurarea unui confort maxim tuturor ocupanţilor.

Designerii au creat o ambianță plăcută, cu un caracter de lounge marcat de eleganță, calitate înaltă și luminozitate. Tabloul de bord cu noua sa arhitectură, designul modern al suprafeței și dispunerea ergonomică a afișajului este un punct culminant special.

Dar aspectul feel-good merge chiar mai adânc: cu o calitate ridicată a deplasărilor și niveluri scăzute de zgomot, precum și o gamă largă de programe ENERGIZING COMFORT, noul S-Class promite să aibă grijă de bunăstarea pasagerilor săi. De asemenea, acestea rămân în formă datorită sistemului eficient de filtrare a aerului, care semnalează capacitatea sa nou dobândită cu noul nume ENERGIZING AIR CONTROL.

Clasa S a fost întotdeauna un loc pentru călătorii confortabile și muncă relaxată. Odată cu noua generație, interiorul a evoluat pe deplin într-un “al treilea loc”, un refugiu între casă și locul de muncă. Aproape toate dimensiunile legate de confort ale ambelor variante – S-Class cu ampatament scurt și lung – au fost îmbunătățite atât pe partea din față, cât și pe scaunele din spate. Simțul spațiului este în consecință generos. Acest efect este completat de designul interior revoluționar, inclusiv asocierile cu arhitectura interioară și elementele de design ale iahturilor.

În plus față de până la cinci ecrane, se scot în evidenţă şi elementele mari decorative de pe planşa de bord şi dintre scaunele posterioare (cu First Class rear suite). O versiune deosebit de atrăgătoare este furnirul din lemn cu pori deschişi, pătruns de încrustări delicate, care urmează forma, realizate din aluminiu autentic.

Iar tehnologia LED permite iluminarea interioară interactivă: iluminatul ambiental activ este acum integrat în sistemele de asistență la conducere și este capabil să sprijine alertele vizual. De exemplu, Active Blind Spot Assist avertizează cu privire la o coliziune iminentă cu o animație cu lumină roșie. În plus, feedback-ul este posibil atunci când se operează sistemul de control al climei sau asistentul vocal “Hey Mercedes”, de exemplu.

În plus, iluminatul ambiental activ este integrat în sistemul ENERGIZING COMFORT Control. Prin simpla apăsare a unui buton sau prin comandă vocală, abordarea holistică “Fit & Healthy” oferă o experiență tangibilă a sistemelor de confort în parte semnificativ avansate din clasa S și oferă programe care le grupează în lumi ale experienței. În același timp, sistemul creează o atmosferă adecvată în interior – de exemplu, revigorant în caz de oboseală sau relaxare în cazul unui nivel ridicat de stres.

ENERGIZING COACH sugerează chiar un program adecvat de fitness sau wellness bazat pe datele privind vehiculul și călătoria. De asemenea, procesează informații despre calitatea somnului și nivelul de stres în algoritmul său inteligent în cazul în care conducătorul auto are un smartphone potrivit sau poartă o brățară de fitness. Mercedes-Benz a dezvoltat o gamă specială de programe ENERGIZING COMFORT în special pentru clienţii chinezi de S-Class, piaţa unde se vând cele mai multe unităţi.

Prezentare generală a caracteristicilor cheie legate de confort:

Designul interior revoluționar evocă asocieri de arhitectură interioară și elemente de design de la iahturi. Noul S-Class este orientat spre cele șase linii directoare ale design codului definit pentru Mercedes-Benz: “Unexpected Moments”, “Stimulating Contrasts”, “Stunning Proportions”, “Freeform & Geometry”, “Significant Graphics” şi “Natural Attractions”.

Caracteristicile sistemului activ de iluminare ambientală:

 • Interiorul noului S-Class va conţine nişte “plicuri” luminoase pentru toți pasagerii (iluminare ambientală, de asemenea, de la panoul de control deasupra capului și din spatele scaunelor din față).
 • Sistemul de iluminare ambientală folosește fibră optică făcută dintr-un material transparent. Lumina culorilor primare – roșu, verde și albastru – generate de LED-uri este reflectată la limita dintre materialul optic mai dens și cel mai puțin dens din punct de vedere optic. Pe lângă o lumină statică, culorile pot alterna de-a lungul întregii fibre optice pentru a pune în scenă producțiile. Iluminarea ambientală activă este generată de o bandă luminoasă formată din aproximativ 250 de LED-uri distribuite unul lângă altul, la o distanță de 1.6 centimetri în interiorul vehiculului, ca un plan luminos suplimentar. Optica este concepută pentru a crea o linie continuă de lumină. LED-urile în rețea sunt controlate în timp real prin intermediul unui centru de control CAN. Datorită frecvenței de acționare de până la 25 Hz, ochiul uman este capabil să perceapă scenarii de iluminare dinamică.
 • Fibra optică și difuzorul fac posibile progresii ale culorilor și animații cu granulație fină ale unei “lumini de urmărire”.
 • Luminozitatea este de zece ori mai mare decât înainte (200 candele pe m2), ușor de văzut chiar și în lumina zilei. Mai mult, sistemul are acum funcţie de comutare automată între modul de zi și de noapte, în funcție de luminozitatea ambientală.
 • Culorile și luminozitatea (20 de niveluri) pot fi ajustate prin MBUX/asistent vocal.
 • Funcții suplimentare ale iluminatului ambiental activ (opțiune):
  • Consolidarea alertelor, integrarea în sistemele de asistență la volan: Animație cu lumină roșie, de exemplu, cu Lane Keeping Assist şi Brake Assist, precum și pentru avertizare la părăsirea automobilului;
  • Feedback de operare: Setarea sistemului de control al climei la mai rece sau mai cald în zone individuale declanșează un impuls vizibil. Asistentul vocal “Hey Mercedes” animează poziția corespunzătoare a scaunului, de exemplu atunci când sistemul așteaptă o comandă vocală;
  • Integrarea în ENERGIZING COMFORT: Scheme de culori adecvate în funcție de program.

Gama de funcţii nou orchestrată și avansată a sistemului ENERGIZING COMFORT:

 • Inovațiile din clasa S, cum ar fi iluminatul ambiental activ, afișajele mari și conținutul nou cu animații de înaltă rezoluție, sunt integrate.
 • Caracterul programelor (Refresh, Vitality, Warmth, Joy, Comfort) a fost îmbunătăţit.
 • Secvența mai flexibilă a funcțiilor individuale în cadrul unui program. În modul Join pasagerul se poate alătura programului activ, iar în cel numit Share programul propriu poate fi sugerat altor pasageri.
 • În parte, utilizarea exclusivă a sistemelor de confort, de exemplu secvența specială de masaj din programul “Vitality”.
 • Integrarea asistentului vocal “Hey Mercedes”: O declarație precum “Sunt stresat”, de exemplu, declanșează automat programul “Joy” cu caracter regenerativ.
 • Peisaje sonore în calitate surround adaptate fiecărui program, special concepute de departamentul de sunet a Mercedes-Benz.
 • ENERGIZING COACH: Recomandă programele ENERGIZING Comfort bazate pe datele privind vehiculul și călătoria. De asemenea, în baza informațiilor despre calitatea somnului și nivelul de stres al conducătorul auto dacă are un gadget adecvat, conectat la maşină.

Sistem performant de filtrare a aerului cu:

 • ENERGIZING AIR CONTROL: Un nou sistem de filtrare a aerului, deosebit de eficient împotriva prafului fin, polenului și mirosurilor.
 • În dependenţă de piață noul S-Class va putea indica calitatea aerului din afara maşinii.
 • Pachet AIR-BALANCE cu ionizator și parfumare activă cu două parfumuri speciale.

Ergonomie personalizată pentru șofer și pasageri în ambele versiuni de ampatament prin:

 • Îmbunătățirea semnificativă a dimensiunilor interioare pentru șofer, pasageri față și pasageri spate.
 • Concept dimensional sofisticat:
  • Axa centrală a direcției și centrul aliniamentului scaunului conducătorului auto – poziție de conducere simetrică pentru toate tipurile de fizic.
  • Modificarea arcului de reglare a volanului și a scaunului conducătorului auto cu mai multe ajustări individuale.
  • Aderența de pe janta volanului s-a mișcat ușor în spate – poziție și mai confortabilă pentru persoanele care stau înalte.
 • Reglarea automată a scaunului și a volanului: ADAPT!
  • Şoferul trebuie doar să introducă date despre înălțimea lui în MBUX sau să-i spună asta asistentului vocal.
  • ADAPT calculează poziția optimă de conducere pentru înălțimea introdusă și reglează corespunzător scaunul conducătorului auto, precum și volanul și oglinzile laterale. Reajustarea manuală este posibilă ulterior, desigur.
  • ADAPT a fost dezvoltat cu ajutorul modelelor umane digitale și validat în studii cu șoferi reali.
 • Afișaj intuitiv și concept de operare.
 • Verificarea liniilor de vedere într-un “examen de conducere digitală”:
  • Proprietățile de reflexie ale designurilor interioare sunt optimizate utilizând vizualizări de înaltă rezoluție create de computere puternice.
  • În acest scop, computerul calculează pozițiile pe toate scaunele pe baza unui colectiv reprezentativ de modele umane digitale pentru a putea studia liniile de vedere din punctele de ochi respective.

Scaune confortabile cu numeroase opțiuni de ajustare și multe detalii de confort:

 • Noul S-Class va oferi un model de tetieră complet nouă pentru scaune. Scaunele dispun de un interval de reglare/unghi de înclinare mărit.
 • ENERGIZING seat kinetics este introdus pentru prima dată în noul S-Class: Acordă modificări ortopedice avantajoase ale posturii scaunelor prin schimbări minime în înclinarea pernei și spătarului scaunului.
 • Încălzitor de gât în “perna confortabilă” a scaunelor din spate – căldură de suprafață cu ajutorul unui covor de încălzire integrat, alimentarea cu energie se face prin nişte capse (fără fire).
 • Scaunele cu climatizare controlată dispun acum de ventilatoare radiale.
 • Pernele de masaj conţin câte şase vezicule de aer. Acestea sunt poziţionate mai aproape de suprafața scaunului, respectiv mai aproape de pasager. Ca urmare, funcția de masaj poate fi simțită mai pronunţat.
 • Difuzoare audio aproape de urechi integrate în scaunele din față pentru optimizarea surround a sunetului. Anunțurile de infotainment, de exemplu, instrucțiunile de navigare sau/și informațiile telefonice pot fi direcționate mai precis către poziția conducătorului auto.
 • Toate scaunele sunt certificate de AGR (Healthy Spine Campaign).
 • Se vor oferi până la cinci variante de scaune în spate: două individuale sau banchetă cu trei, cu funcţii pentru a fi rabatabile, cu o cotieră centrală pliabilă sau o consolă centrală business, etc.
 • Plăcerea de condus liniștită va fi asigurată datorită măsurilor extinse de izolare vibro-fonică și calității excelente a cursei datorită sistemelor inovatoare de suspensie, cum ar fi E-ACTIVE BODY CONTROL.

Detalii suplimentare despre ENERGIZING seat kinetics, sistem care utilizează reglarea electrică a scaunelor.

Atunci când conducătorul auto selectează acest program, înclinarea pernelor scaunelor și a spătarelor este reglată în mod repetat, minuțios, utilizând setările scaunului selectate de conducătorul auto și de pasagerul din față ca punct de plecare (poziția “Home”). Modificările sunt doar minime, de câteva grade sau milimetri. Scaunul se deplasează mai întâi în poziția “închisă” (prin care perna scaunului este înclinată înapoi și spătarul înainte), urmată de poziția “deschisă” corespunzătoare cu înclinarea opusă.

Dacă sunt instalate scaune multicontur, ENERGIZING seat kinetics include, de asemenea, funcția de suport lombar. ENERGIZING seat kinetics îmbunătățește sănătatea coloanei vertebrale, deoarece încordarea naturală și ameliorarea mușchilor, articulațiilor și discurilor pot duce la relaxarea musculară și la o îmbunătățire a aportului de nutrienți la articulații și discuri.

ENERGIZING seat kinetics se bazează pe un algoritm brevetat și oferă trei programe pentru călătorii scurte, de lungime medie și lungi. Acestea sunt diferite în funcție de numărul de cicluri de ajustare. Selecția convenabilă a programelor este susținută vizual prin intermediul afișajului central al MBUX.