in ,

(video) Care este mai rapid? Drag race între un Mercedes-AMG GT R şi un Nissan GT-R

O nouă competiţie pe o distanţă de 402 metri, organizată de portalul britanic CarWow, a scos la iveală performanţele unui Mercedes-AMG GT R comparativ cu cele ale unui Nissan GT-R. În urma a trei probe s-a constatat că germanii au reuşit să dezvolte o maşină capabilă să lupte cot la cot cu modelul japonez.

După 402 metri parcurşi cu acceleratorul apăsat până în podea concurenți au trecut aproape simultan linia de sosire. A mai urmat un test de acceleraţie de la o viteză de 80 de km/h, dar şi unul de oprire completă de la 112 km/h.

Vezi şi: (video) Drag race: Mercedes-AMG E 63 S vs Audi RS7 Performance vs Nissan GT-R

Amintim că un Mercedes-AMG GT R (585 CP) cu tracțiune spate este echipat cu un motor V8 de 4.0 litri, cu două turbine, o cutie de viteze robotizată cu șapte trepte şi două ambreiaje. Prima mașină accelerează până la 100 km/h în 3.6 secunde, în timp ce viteza maximă este de 318 km/h.

Vezi şi: (video) Drag race: Trei „nemţi” foarte puternici împotriva unui sedan Tesla

A doua mașină este un Nissan GT-R facelift (570 CP) cu tracțiune integrală care este dotat cu un motor V6 turbo de 3.8 litri și o cutie de viteze robotizată cu șase trepte şi două ambreiaje. Automobilul poate ajunge la o viteză de 100 km/h în 2.8 secunde, iar cea maximă fiind de 320 km/h.

Vezi şi: (video) Drag race: Cinci hatchback-uri sport s-au duelat pe o distanţă de 402 metri

Nissan, e timpul să aduci modelul GT-R pe culmile de altă dată!