in , ,

(video) Carlos Sainz a fost angajat de Scuderia Ferrari pentru minim doi ani

La doar o zi de la anunţul echipei Scuderia Ferrari Mission Winnow că se desparte de Sebastian Vettel, dar şi practic în acelaşi timp cu anunţul făcut astăzi de McLaren Racing că îl ia pe Daniel Ricciardo în loc de Carlos Sainz, echipa italiană de Formula 1 anunţă că îl adoptă pe ultimul!

Sainz, spaniol în vârstă de 25 de ani, va conduce pe marile circuite alături de Charles Leclerc, monegascul care şi-a prelungit anterior contractul cu Ferrari pentru mai mulţi ani.

Astfel, se pune oficial capăt speculaţiilor anterioare că Lewis Hamilton ar fi fost curtat de italieni.

FOTO: formula1.com

Scuderia Ferrari Mission Winnow are plăcerea să anunțe că pilotul Carlos Sainz va fi parte a echipei în sezoanele de Formula 1 din anii 2021 şi 2022.

“Sunt încântat să anunț că Carlos se va alătura echipei Scuderia Ferrari începând cu campionatul din 2021. Cu cinci sezoane deja în spatele lui, Carlos s-a dovedit a fi foarte talentat și a arătat că el are capacitatea tehnică și atributele potrivite pentru a-l face o potrivire ideală cu familia noastră. Ne-am angajat într-un nou ciclu cu scopul de a reveni în top în Formula 1. Va fi o călătorie lungă, nu fără dificultățile sale, în special având în vedere situația financiară și de reglementare actuală, care trece printr-o schimbare bruscă și va necesita ca această provocare să fie abordată într-un mod diferit față de trecutul recent. Credem că un șofer care face pereche cu talentul și personalitatea lui Charles și Carlos, cel mai tânăr tandem în ultimii cincizeci de ani de istorie a Scuderiei, va fi cea mai bună combinație posibilă pentru a ne ajuta să atingem obiectivele pe care le-am stabilit noi înșine”, a declarat directorul echipei Mattia Binotto.

“Sunt foarte fericit că voi conduce pentru Scuderia Ferrari din 2021 și sunt încântat de viitorul meu cu echipa aceasta. Eu încă mai am un an important înainte cu McLaren Racing și aştept cu nerăbdare să merg în curse din nou cu ei în acest sezon”, a declarat entuziasmat Sainz, postând un clip de mulțumire pe paginile sale de socializare.

Născut la Madrid la 1 septembrie 1994, Carlos are deja o bună experienţă în Formula 1, participând la 102 curse din peste cinci sezoane. În 2019 a finisat pe locul 6 în Campionatul Piloţilor, cel mai bun rezultat al său, într-un an în care a ajuns pentru prima dată pe podium, terminând pe locul al treilea în cursa din Brazilia.

Sainz Junior este fiul campionului mondial la raliuri – Carlos Sainz Senior, cel care a câştigat în acest an Raliul Dakar.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Iti place articolul?