in ,

(video) Cât costă concurentul noului BMW X5 şi cel mai accesibil Mercedes-AMG

Nu a durat mult până când Mercedes-Benz a lansat noua generaţie a concurentului lui BMW X5, noul GLE, şi nici la fel de mult timp nu i-a luat până când a format lista-i de preţuri. Noul GLE poate fi deja comandat cel puţin în Germania, urmând ca primele maşini să fie livrate la începutul anului 2019.

Haideţi să vedem în continuare ce şi cât costă, împreună cu anunţul despre introducerea unei noi motorizări de start.

Aflăm deci că iniţial, maşina va putea fi comandată cu unul din cele două motoare disponibile. Noul GLE 300 d 4MATIC va veni cu un motor diesel de nouă generaţie, cu patru cilindri, care produce 245 de CP şi 500 Nm de cuplu. Acesta are un preţ de start de 65.807 de euro.

Modelul GLE 450 4MATIC va fi pus în mişcare de un sistem de propulsie mild hybrid, cu un motor pe benzină cu şase cilindri la bază, electrificat sistematic cu tehnologie de 48 volți. Produce 367 CP şi 500 Nm de cuplu, iar pentru o perioadă scurtă de timp, prin intermediul sistem EQ Boost, poate mări cifrele cu 22 CP şi 250 Nm respectiv. Preţul de start este de 72.649,50 de euro.

Un AIRMATIC package (2.034,90 euro) include un sistem de amortizare activă, combinat cu o suspensie pneumatică modernă pentru o deplasare confortabilă care se poate adapta automat situației de condus, vitezei și sarcinii. Noua suspensie opțională E-ACTIVE BODY CONTROL (7.735 euro) include suspensia electrohidraulică complet activă pe o baza unui sistem electric de 48 V, patru programe DYNAMIC SELECT care includ şi un mod de recuperare și, în funcție de alte echipamente, un sistem de scanare a suprafeţei drumului şi unul de control al înclinării maşinii în trei etape.

Vezi şi: (video) Funcţia deosebit de utilă pe care o va avea suspensia pneumatică a noului Mercedes-Benz GLE

Off-road Technology package (2.261 euro şi numai pentru GLE 450 4MATIC) este o combinație inovatoare pentru conducere fără efort pe toate tipurile de teren. Componentele includ o tracțiune integrală complet variabilă care combină avantajele dinamice ale cuplului la cerere cu un raport de viteză redus pentru trepte de viteză inferioare. Printre alte funcții se numără reglarea vitezei pentru deplasări pe drumuri abrupte, un ABS pentru off-road cu optimizare specifică pentru drumuri în condiții nefavorabile și protecție tehnică pentru tot dedesubtul maşinii. În plus, sistemul DYNAMIC SELECT are o funcționalitate extinsă.

Cârligul de remorcare (1.142,40 euro) este pliabil electric și retractabil. Cu AIRMATIC, GLE poate tracta o greutate de până la 3.5 tone. Sistemul Trailer Assist (416.50 euro) oferă asistență în cazul deplasării în marşarier cu tot cu remorcă.

ENERGIZING Package Plus (4.075,75 euro) oferă în special un nivel ridicat de confort. Proiectul reunește multe dintre liniile de echipare premium, disponibile separat, cu inteligență inovatoare, și include scaune multi conturate pentru șofer și pasagerul din față, control al climatizării-încălzirii-ventilării acestor două scaune, Warmth Comfort Package pentru încălzire şi a altor părţi ale scaunelor/cotierelor, AIR-BALANCE Package (pentru parfurmare, ionizare şi curăţare a aerului) și șase programe ENERGIZING Comfort, precum și un ENERGIZING COACH pentru pre-selecția inteligentă a programelor ENERGIZING Comfort, care se potrivesc situației de conducere și stării conducătorului auto. De asemenea, sistemul de iluminare ambientală cu program specific de funcţionare este inclus.

Driving Assistance Package (2.296,70 euro, recomandăm neapărat ca primă opţiune) oferă asistență prin reglarea şi limitarea vitezei de circulaţie, intervenţii în schimbarea direcției, suport în schimbarea benzilor de circulație și chiar și atunci când există riscul de coliziune. Din acest pachet fac parte sistemele: Active Distance Assist DISTRONIC, Active Speed Limit Assist, extended automatic restart on motorways, speed adjustment based on the route with End of Tailback Function, Active Steering Assist, Active Lane Change Assist, Active Emergency Stop Assist, Emergency Lane Function; Active Brake Assist, Cornering and Cross-Traffic Function, End of Tailback Emergency Brake Function, Evasive Steering Assist; Active Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist, Exit Warning Function; PRE-SAFE® PLUS şi Traffic Sign Assist.

Driving Assistance Package Plus (2.891,70 euro) oferă alături de celelalte sus menţionate un nivel şi mai înalt de confort şi protecţie. Acesta conţine adiţional sistemul Stop-and-Go Assist şi în cazul unor coliziuni laterale sistemul PRE-SAFE® Impulse Side.

Al doilea rând de scaune complet reglabil prin comenzi electrice (1.428 euro) promite flexibilitate și confort: compartimentul de încărcare poate fi extins flexibil, iar scaunele din spate pot fi repoziționate pentru un confort individual. Prin intermediul ajutorului de acces EASY-ENTRY, ajustarea electrică permite, de asemenea, accesul la cel de-al treilea rând de locuri pentru 2 persoane, opţional (1.082,90 euro).

Farurile adaptive MULTIBEAM LED (1.457,75 euro) cu LED-uri controlate individual reacționează rapid la situația din trafic. Funcțiile includ Adaptive Highbeam Assist Plus (permite circulaţia cu fază lungă mereu, fără a-i orbi pe alţi şoferi), ULTRA RANGE high beam (crește intervalul fazei lungi până la cea maximă admisibilă), iluminarea în viraje și funcția de lumină activă (luminează optim câmpul de vizibilitate în funcție de situația de conducere), lampă anti ceaţă extinsă, city light, modul rutier de țară, modul autostradă și lumină nefavorabilă.

Sistemul de ștergătoare adaptive MAGIC VISION CONTROL (464.10 euro) asigură o vedere perfectă, chiar și în timpul acțiunii de ștergere. În ștergătoarele de parbriz inteligente se folosesc duze de apă încălzite. Acestea pulverizează lichidul de curățare pe parbriz imediat în fața lamelor ștergătoarelor încălzite, exact acolo unde este necesar.

Parbrizului încălzit (690.20 euro, numai pe GLE 450 deocamdată) asigură rapid și confortabil o vizibilitate clară în zilele reci – în mod convenabil, la simpla apăsare a unui buton și fără nici un fel de răzuire de parbriz enervantă. Sistemul de încălzire invizibil integrat în parbriz topeşte rapid gheața astfel încât să poată fi ușor îndepărtată cu ștergătoarele și previne condensarea.

Sistemul multimedia MBUX de ultimă generaţie vine standard şi împreună cu el următoarele: Wi-Fi hotspot, Widescreen Cockpit, servicii de navigaţie, aplicaţie mobilă de control a funcţiilor maşinii, integrare a interfeţelor Apple CarPlay şi Android Auto, monitorizare LIVE a poziţionării maşinii de la distanţă, Mercedes-Benz Emergency Call System pe un termen nelimitat şi un modul de comunicare LTE.

Sistemul audio Burmester surround (1.011,50 euro) va asigura o calitate excepţională a sunetului prin intermediul a 13 difuzoare şi a unei puteri totale de 590 de waţi. Pentru melomanii adevăraţi se oferă Burmester high-end 3D surround sound system (5.831 euro) cu 25 difuzoare și o putere totală a sistemului de 1.590 de waţi. Acesta din urmă include şi difuzoare integrate în tavan pentru un sunet tridimensional.

Vezi şi: Video News: Noul Mercedes-Benz GLE – tot ce trebuie să știi despre el

Vezi şi: PARIS 2018: Primele impresii despre noul Mercedes-Benz GLE, B-Class şi EQC – Reportaj Video AutoBlog.MD

New 2019 Mercedes Benz GLE SUV 42

Cel mai accesibil Mercedes-AMG din gama actuală a mărcii germane este noul A 35 4MATIC. Maşina poate fi comandată acum, în timp ce în showroom-uri, împreună cu primele livrări, va ajunge în decembrie. Preţul de start este de 47.528,60 de euro.

Noul model A 35 4MATIC extinde gama de modele AMG cu un model atractiv entry level. Motorul său turbo de 2.0 litri cu patru cilindri generează o putere de 306 CP și produce un cuplu de vârf de 400 Nm. Timpul de accelerație de 4.7 secunde pentru sprintul 0-100 km/h și viteza maximă de 250 km/h (limitată electronic) îndeplinesc cerințele majorităţii clienților pentru o dinamică de conducere ridicată în segmentul compact.

Sistemul de tracțiune integrală standard AMG Performance 4MATIC poate varia distribuția cuplului pentru a face maşina una pur cu tracţiune faţă sau într-un raport 50:50, combinând astfel cea mai bună tracțiune posibilă cu distracția extraordinară a condusului.Cinci moduri de rulare prin intermediu sistemului AMG DYNAMIC SELECT permit o utilizare largă a caracteristicilor vehiculului, de la confortabil la dinamic.

Mercedes AMG A 35 4MATIC Edition 1 8

Exteriorul cu prize de aer largi ale șorțului frontal, grila radiatorului specifică AMG, splitter-ul frontal și elementele de finisare cromate încorporează designul caracteristic AMG. Jantele de 19 inci disponibile opțional și panourile laterale AMG întăresc aspectul tipic AMG.

În interiorul modelului A 35, noul sistem multimedia MBUX combină o structură intuitivă de operare cu un design sportiv. Mai ales tema “Supersport” a panoului de bord, cu efect 3D, reproduce o vizualizare extrem de emoțională a tuturor informațiilor necesare. O caracteristică nouă este consola centrală AMG, care se distinge printr-un touchpad și comutatoare suplimentare pentru funcții de operare, cum ar fi al ESP-ului, al modul de transmisie manuală și a amortizoarelor adaptive.

Lista de opţiuni cuprinde un AMG Aerodynamics Package cu componente dezvoltate într-un tunel de vânt pentru a îmbunătăţi manevrabilitatea maşinii la viteze mari. Bara de protecţie frontală are un splitter mai mare şi nişte aripioare suplimentare finisate în negru lucios. În partea posterioară îşi face apariţia un spoiler fixat AMG. Elementele estetice care se aseamănă cu nişte prize de aer şi lama difuzorului de pe bara de protecţie din spate sunt la fel finisate într-un negru lucios.

De asemenea este disponibil opţional un AMG Night Package, care face mai multe elemente de la exterior negre, dar şi geamurile mai fumurii.

Apropo, din decembrie şi în următoarele 18 luni doar, pe piaţă va fi disponibilă versiunea specială A 35 4MATIC Edition 1 (55.364,75 de euro). Aceasta include o maşină cu ambele pachete menţionate anterior, accente în denim blue şi tech gold pe caroserie, jante de 19 inci Livorno cu finisaj lucios, scaune AMG Performance tapițate cu piele ARTICO/DINAMICA de culoarea neagră şi gri, cu accente de culoare albastră şi cusături contrastante gri, alături de un volan AMG Performance.

Versiunea Edition 1 mai include, de asemenea, scaune încălzite și iluminare ambientală ca dotări standard. Inserţii din aluminiu și o insignă “Edition 1” pe volan adaugă accente vizuale în interior.

Informaţii despre preţurile maşinilor în Republica Moldova nu sunt deocamdată disponibile, însă diferenţa nu ar trebui să fie considerabil de semnificativă.

Vezi şi: Noul BMW X5 vine în Moldova în noiembrie, dar noi ştim deja cât costă

buton subscribe