in , ,

(video) Cât de bine arată! Atelierul de tuning Ringbrothers a făcut un Javelin AMC cu 1000 de CP

Atelierul de tuning Ringbrothers se dezvoltă în mod activ în SUA şi este cunoscut pentru modificările complexe pe care le face mașinilor americane clasice.

În cadrul show-ului de tuning SEMA de la Las Vegas, compania a adus un muscle car clasic AMC Javelin care a devenit de nerecunoscut.

Modelul care a apărut în anul 1972 s-a schimbat aproape complet după ce a vizitat atelierul Ringbrothers și acum poate concura fără probleme în ceea ce privește aspectul și caracteristicile sale cu cele mai bune muscle car-uri americane din epoca actuală.

Tunerii au instalat o nouă bara de protecție frontală cu un splitter elegant, blocuri optice cu elemente LED, o nouă grilă a radiatorului, o capotă, oglinzi sport, praguri laterale cu terminaţii integrate ale eşapamentului Flowmaster și un eleron old style. La acestea se adaugă jantele HRE și vopseaua exclusivă BASF Glasurit Waterborne.

Aspectul automobilului poate fi înșelător, să nu credeți că această mașină veche este făcută în întregime din panouri de oţel. În timpul construcţiei mașinii, tunerii au postat pe Internet fotografii cu partea frontală, în care vedem elemente masive din fibră de carbon.

De menţionat că un AMC Javelin cântărea din uzină puţin peste 1.3 tone.

Versiunea standard a mașinii era echipată cu motoare modeste în ziua de astăzi, iar cel mai puternic dezvolta doar 315 CP. Tunerii Ringbrothers au decis să-i mărească puterea de trei ori, instalând sub capotă un motor de la Dodge Challenger Hellcat.

Cu toate acestea, 707 CP nu le-a fost de ajuns și au decis să adauge un compresor Whipple de 4.5 litri, să lucreze la sistemul de injecţie şi evacuare, intercooler, şi drept urmare puterea să crească până la 1.080 CP.

O maşină cu motor puternic trebuie să aibă şi nişte mecanisme de frânare bune, de aceea Ringbrothers au hotărât să nu piardă timpul cu mărunțișurile și să instaleze mecanisme Baer. La acestea s-a adăugat o suspensie de producţie proprie cu patru braţe

Pentru a se asigura că șoferul și pasagerii nu se plictisesc, în interior a fost instalat un sistem audio Kicker.

Tuning-ul complex făcut de către Ringbrothers este cu adevărat impresionant. Compania declară că tehnologiile de scanare şi imprimare 3D au ajutat foarte mult la atingerea acestui rezultat. Costul unor astfel de actualizări nu a fost anunțat, însă putem presupune că prețul în dolari va fi unul cu cel puțin șase cifre.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

GALERIE FOTO: