in , ,

(video) Câte un an de închisoare pentru fiecare. Este pedeapsa pe care o riscă un tânăr de 19 ani pentru furtul unui set de roţi

Un tânăr în vârstă de 19 ani riscă o pedeapsă cu închisoare după ce a furat toate roţile de la un automobil. Acesta a fost prins în scurt timp de poliţie.

În dimineața de 9 august 2020, Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Botanica a fost sesizat de către un bărbat, comunicând că de la automobilul său de marcă Volkswagen, care era parcat în curtea blocului de locuit de pe str. Băcioi Noi din Chişinău, i-au fost sustrase roțile. Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Polițiștii au fost întâmpinați de către un bărbat în vârstă de 36 ani, care este și proprietarul unității de transport, comunicând că i-au fost sustrase patru jante confecționate din titan și patru anvelope. Prejudiciul estimat de către victimă constituie 8.860 lei.

În acest context forțele de ordine imediat au dispus un șir de măsuri de investigație și urmărire penală în identificarea făptașului. Astfel, în urma măsurilor întreprinse suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat și reținut. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr în vârstă de 19 ani, locuitor al capitalei.

În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, totodată comunicând că a sustras roțile cu scopul de a le vinde și de a obține un profit. Roțile au fost ridicate și urmează a fi returnate proprietarului.

Actualmente tânărul este cercetat penal pentru furt, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore sau închisoare de până la 4 ani.

Vezi şi: