in , ,

(video) Cea mai mare paradă de maşini Land Rover a fost înregistrată în Cartea Recordurilor Guinness

Subdiviziunea germană Jaguar Land Rover Deutschland GmbH a reuşit să organizeze stabilirea unui record pentru cea mai mare paradă de maşini Land Rover şi Range Rover. S-a întâmplat acum câteva săptămâni în Bad Kissingen, Bavaria.

Parada a fost compusă dintr-un total de 632 de maşini, dintre care peste 80% erau de model Land Rover Defender.

Vezi şi: (video) Record mondial: Cea mai mare paradă de maşini în caroserie pick-up a avut loc pe Nurburgring

Recordul a putut fi atins cu ajutorul voluntarilor (peste 1.500 de oameni) pentru a comemora astfel cei 70 de ani de la apariţia modelului original Land Rover la 30 aprilie 1948. Participanţii la paradă au fost proprietari de maşini Land Rover sau Range Rover, de la cele de după război până la cele mai moderne. Foarte multe persoane au venit în Germania din depărtare, iar doi proprietari de Land Rover Defender tocmai din Siberia.

Recordul a fost înregistrat în cadrul Abenteuer Allrad, cea mai mare expoziţie din lume de vehicule cross-country, care anual se desfăşoară în zona oraşului Bad Kissingen. Pentru a fi valabil, maşinile au fost aranjate pe un drum cu o lungime de 7.4 kilometri şi acestea trebuiau să se deplaseze concomitent minim 3.22 km, păstrând în acelaşi timp o distanţă de maxim două caroserii.

Dacă distanţa era depăşită, maşina în cauză era descalificată din numărul total. Participanţii au avut la dispoziţie doar un singur antrenament înainte de fixarea recordului care a durat aproape o oră!

Anterior, un record pentru cea mai mare paradă de maşini Land Rover a fost înregistrat în 2014 în Portugalia. Acolo s-au adunat 516 SUV-uri.

Vezi şi: (video) Aniversarea de 70 de ani a Land Rover, marcată prin cea mai mare paradă de maşini de pe Goodwood Hill

buton subscribe

GALERIE FOTO: