in , ,

(video) Cea mai rapidă „cabană” pe roţi din lume are sistem de injecţie cu NO2 şi poate atinge 156 de km/h

Un grădinar din Marea Britanie, Kevin Nicks, a devenit popular după ce s-a aflat că a construit cea mai rapidă “cabană” pe patru roţi din lume.

Pe pista aerodromului Elvington din York cu acest mijloc de transport s-a înregistrat o viteză de 155.8 km/h, cu circa 13 km/h mai mult decât recordul precedent stabilit la fel de Nicks.

Iniţial britanicul şi-a propus să depăşească viteza de 160 de km/h, însă vântul puternic şi condiţiile meteo proaste i-au pus o piedică în acest sens.

Ce este de fapt această ciudăţenie poate vă întrebaţi? Aflăm că la temelie stă un şasiu al unui Volkswagen Passat cu motor V6 de 2.8 litri care produce 200 de CP. Caroseria automobilului a fost demontată şi înlocuită cu o carcasă de metal pe care au fost instalate panouri din lemn natural.

Vezi primul reportaj cu Kevin Nicks: (video) Un britanic şi-a construit o cabană pe patru roţi. Ce maşină se ascunde dedesubt

Construcţia cu o greutate de circa două tone mai are şi un sistem de injecţie cu oxid de azot, care o ajută să dezvolte o viteză mai mare de deplasare şi măreşte temporar puterea motorului până la 275 de cai!

Încă un lucru interesant este că această unitate de transport este înmatriculată şi are drepturi depline de a folosi drumurile publice!

Vezi neapărat şi: (foto/video) Record mondial: Un canadian a accelerat o bucată de lemn până la 76 de km/h