in ,

(video) Cel mai autonom coupe plug-in hybrid din lume, noul Polestar 1, arată cum poate derapa pe zăpadă

Noul coupe Polestar 1 se îndreaptă spre Salonul Auto de la Beijing care va începe de luni, după primul său test drive de iarnă efectuat cu succes în nordul Suediei.

După ce şi-a făcut debutul său mondial în faţa presei, în oraşul chinez Shanghai în octombrie anul trecut, expoziţia Auto China 2018 va fi prima ocazie pentru publicul chinez de a face cunoştinţă cu modelul plug-in hybrid, care este oficial maşina cu cea mai mare autonomie electrică din lume, de până la 150 de kilometri!

https://www.youtube.com/watch?v=O_T2OvbqGMo

Revenind la testul de iarnă propriu zis, aflăm că acesta a fost dus şi a stat pentru prima dată după Cercul Polar, acolo unde temperaturile atingeau -28 de grade Celsius. În ciuda frigului, şoferii şi inginerii implicaţi au avut un feedback pozitiv în urma testelor în care automobilul derapa şi rula cu o viteză de 200 de km/h.

Testul drive-ul efectuat intens pe timp de iarnă a fost conceput pentru a examina și regla aspectele tradiționale ale automobilului, cum ar fi suspensia și dinamica de conducere, dar în cazul modelului Polestar 1, agregatele de propulsie și bateriile sale au fost de asemenea verificate într-unul dintre cele mai reci locuri din lume.

Piloţii de teste s-au axat în special pe sistemul de vectorizare a cuplului pe care îl are coupeul, activat de două motoare electrice din spate cu seturi individuale de angrenaje planetare.

Șasiul a fost optimizat în continuare datorită avantajelor testării pe gheață, permițând conducătorilor auto să analizeze mai bine și să reacționeze la comportamentul mașinii în timpul rulării.

În timp ce se construieşte uzina unde va fi produs modelul, dar şi sediul central din Suedia, angajaţii Polestar vor continua să testeze maşina în continuare pe parcursul anului 2018. Polestar 1 va ieşi pe piaţă din anul 2019.

Amintim că noul Polestar 1 poate fi deja precomandat în câteva ţări: (foto) Începând cu 13 martie 2018, noul Polestar 1 poate fi precomandat în 18 ţări

Iată primul nostru contact cu maşina: GENEVA 2018: Standul Volvo – Reportaj Video AutoBlog.MD

Iti place articolul?