in ,

LOLLOL OMGOMG COOLCOOL AngryAngry LoveLove WTFWTF

(video) “Cel mai neghiob infractor al Australiei” a ajuns după gratii după ce a intrat cu $130 de milioane în câteva maşini de poliţie parcate

Un tânăr în vârstă de 28 de ani a ajuns la închisoare cu titlul care i-a fost conferit de presă – “cel mai neghiob criminal/infractor al Australiei”, notează cotidianul Daily Mail.

Simon Tu s-a făcut de râs şi în lumea interlopă, asta după ce a condus în calitate de curier un microbuz cu droguri în valoare de 130 milioane de dolari SUA (metamfetamină) şi pe care l-a izbit de câteva maşini de poliţie parcate pe o stradă.

Simon Tu trecuse pe lângă o secție de poliție de pe strada Ethel din suburbia Eastwood a oraşului Sydney, într-o dimineață de luni a lunii iulie care a trecut, moment în care se presupune că a adormit niţel, exact în momentul cel mai nepotrivit.

Acesta a pierdut controlul direcţiei şi a lovit două maşini de poliţie staţionate, avariindu-le, dar a continuat să conducă până când poliția nu l-a prins pe omul de afaceri “nervos” și “agitat” o oră mai târziu.

Întrebat ce transportă, Simon Tu a susținut că livra alimente în jurul Sydney, însă în cutiile de carton din portbagaj s-au identificat ascunse 260 kg de metamfetamină sub formă de cristale.

De atunci şi până astăzi, când şi-a aflat sentinţa, acesta a stat în arest. Potrivit judecătorului Penelope Hock, Simon Tu a recunoscut că ceea ce s-a întâmplat a fost un “apel de trezire”. Accidentul a fost “cel mai nefericit pentru infractor, dar a fost de mare folos pentru comunitate, în care o cantitate enormă de droguri interzise nu a fost în măsură să fie distribuite”.

Judecătorul Hock a mai menționat că tipul transportase de peste 500 de ori mai mult decât ceea ce instanțele consideră a fi o cantitate “mare” de droguri, metamfetamina fiind cunoscută local sub numele de “ice” (gheaţă). Iniţial cantitatea a fost estimată la 200 de milioane de dolari, însă ulterior suma a fost revizuită.

Tu a fost condamnat astăzi la închisoare pe un termen de până la şase ani şi jumătate, însă dacă “va fi cuminte” ar putea ieşi mai devreme. Sancţiunea pentru conducerea neglijentă nu a mai necesitat o pedeapsă suplimentară.