in , ,

COOLCOOL

(video) Cel mai norocos inspectorat de poliţie din Japonia. Acum a primit şi un Lexus de 140000 de euro

Se întâmplă din nou! Un localnic înstărit al prefecturii Tochigi de pe insula Honshu din Japonia a donat o mașină de patrulare mai neobișnuită inspectoratului de poliţie local. Aceasta are la bază un coupe Lexus LC 500!

Mașina va fi folosită de poliția rutieră locală în reglementarea traficului și în diverse măsuri de siguranță rutieră.

Automobilul a fost supus unor modificări în conformitate cu standardul de mașini de poliţie din Japonia: are printre altele o livrea alb-negru (ar fi vopsea, nu autocolant), un girofar cu difuzor pe acoperiş, echipamente speciale în cabină, inclusiv staţie radio, alte corpuri luminoase intermitente.

Amintim că sub capotă are un motor V8 natural aspirat de 5.0 litri, care produce 477 CP și un cuplu de 540 Nm. Acesta este combinat cu o cutie de viteze automată în 10 trepte, prin care puterea necesară este trimisă pe puntea din spate. O asemenea maşină poate face 0-100 km/h în 4.7 secunde.

Conform informaţiilor din presa locală, maşina ar fi în echipare maximă, motiv pentru care costă o avere – tocmai 17.4 milioane de yeni sau aproximativ 141.000 de euro. Preţul de start oficial al acestui model în Japonia este de 13.5 milioane de yeni (circa 110.000 euro).

Evenimentul de predare a automobilului a avut loc în ziua de 18 septembrie şi a fost unul special, inclusiv din motiv că este extrem de rar ca o mașină de lux marca Lexus să fie introdusă ca una de patrulare la nivel național.

“Vreau să îl folosiți pentru a preveni accidentele de circulație. E mai ușor să atragi atenția asupra acestui lucru dacă ieși în evidență”, a spus bărbatul care a făcut inedita donaţie.

Amintim că în 2018 acelaşi localnic a oferit în dar aceluiaşi inspectorat asta: