in , ,

(video) Cel mai puternic Jeep din istorie: Noul Grand Cherokee Trackhawk

După ce maşina a fost surprinsă de nenumărate ori la teste şi în camuflaj, iată că marca americană Jeep a dezvăluit oficial SUV-ul sport Grand Cherokee Trackhawk. Maşina s-a ales cu motorul performant Hellcat, capabil să producă 717 CP şi 875 Nm de cuplu.

Propulsorul de pe noul Jeep este acelaşi V8 de 6.2 litri care este deja instalat pe modele ca: Dodge Charger Hellcat sau Dodge Challenger Hellcat.

Maşina de teren accelerează cu ajutorul lui de la 0-96 km/h timp de 3.5 secunde, asta chiar dacă greutatea totală a lui Trackhawk este egală cu 2.433 de kilograme. Viteza maximă ajunge la 290 de km/h. Toate aceste criterii îl fac cel mai rapid model din istoria Jeep.

Un alt lucru interesant îi este capacitatea de tractare de până la 3.266 de kilograme.

Vezi şi: (video) Jeep Grand Cherokee SRT şi-a încercat puterile pe circuit cu un avion sportiv

Noul Jeep Grand Cherokee Trackhawk din gama de modele a anului 2018 mai dispune de un sistem modernizat de tracţiune integrală şi o transmisie automată cu opt trepte. Mai există şi un diferenţial cu alunecare limitată şi controlat electronic.

Jeep mai spune că în dependenţă de regimul ales, momentul de rotaţie poate fi distribuit între punţi în diverse proporţii, de exemplu: 40:60, 50:50, 60:40, 35:65 sau 30:70. Sistemul de frânare este furnizat de Brembo.

La capitolul design noul Jeep Grand Cherokee Trackhawk nu se deosebeşte prea mult de versiunea SRT. Modelul descris în articol a primit o nouă gură de aerisire sub grila radiatorului şi puţin a fost schimbată forma barei de protecţie frontale.

Pe lateral găsim nişte jante care pot măsura 20 de inci. În partea posterioară se pot observa terminaţiile duble ale eşapamentului sport şi un difuzor modificat.

În habitaclu se remarcă volanul în stil sport şi panoul de bord pe care turometrul digital este amplasat exact pe centru. Pe consola centrală este amplasat un ecran mare al sistemului multimedia, prin care pot fi văzute şi informaţii sau setări care pot controla performanţele maşinii.

În decorul interior se poate folosi piele Nappa şi piele întoarsă, iar schema de culori poate fi aleasă una care nu se va mai găsi pe niciun model din gamă.

Premiera maşinii va avea loc la Salonul Auto de la New York. Vânzările vor începe în trimestrul IV al acestui an.

Vezi şi: (video) A fost inventat automobilul ideal pentru evitarea ambuteiajelor

What do you think?