in , ,

(video) Cel mai rapid „camera car” din lume este un vis pentru echipa AutoBlog.MD

În Statele Unite ale Americii există un studio numit Incline Dynamic Outlet. Pe lângă faptul că pune la dispoziţie tehnică specializată pentru filmări, specialiştii săi se ocupă într-o oarecare măsură şi de crearea unor vehicule pe care le montează.

Mai nou însă, au decis în această ordine de idei să „sacrifice” un supercar Lamborghini Huracan cu 610 CP şi timp de acceleraţie până la 100 de km/h în 3.2 secunde, făcându-l cel mai rapid „camera car” din lume!

Vezi şi: (foto) Sărbătoare pentru Lamborghini! A fost asamblat exemplarul 10000 al modelului Huracan

https://www.youtube.com/watch?v=mwKo_trCKg8

Pentru că nu are un motor poziţionat efectiv sub capotă, ci un portbagaj care pune la dispoziţie un spaţiu restrâns, s-a decis folosirea compartimentului pentru instalarea unui suport special. De acesta din urmă se montează o carcasă dură şi elemente speciale de control al camerei.

Sistemul de camere GSS C516 este cel mai mic, cel mai avansat gimbal cu stabilizare pe 5 axe de pe piață. Poate înregistra imagini video de la o rezoluţie de 1080p şi până la 8K, oferind în același timp clientului posibilitatea de a alege între combinațiile de camere/lentile, elemente care se pot schimba în mai puţin de 30 de minute. Transferul materialului filmat pe o unitate de stocare se face la o viteză foarte mare prin fibră optică.

Imaginile video de mai sus ne arată cum este manipulată toată această instalaţie, de către o persoană care stă pe scaunul pasagerului din dreapta şoferului, printr-un joystick corespunzător.

Vezi şi: (video) Ghici ce maşină a fost folosită pentru a filma cum un Bugatti Chiron prinde 400 de km/h

Potrivit informaţiilor, doar tehnica pe care o transportă acest automobil costă peste jumătate de milion de dolari.

Chiar dacă cifra impunătoare este peste limita imaginaţiei noastre, nimeni nu ne-a interzis să visăm la un astfel de autovehicul sau cel puţin la unul analogic pentru a filma test drive-urile noastre într-o calitate mult mai înaltă ;)

Vezi şi: (video) Expediţie de vis cu şase Lamborghini Huracan pe Transfăgărăşan

Toate test drive-urile şi reportajele speciale pe care le-am realizat până acum pot fi urmărite pe canalul oficial AutoBlog.MD de Youtube, la care vă invităm să vă abonaţi dacă nu aţi făcut-o, prin simpla apăsare a banner-ului de mai jos (şi ulterior pe un clopoţel)! În curând urmează să publicăm noi materiale, aşa că staţi aproape!

buton subscribe