in ,

(video) Cel mai rapid Volkswagen cu o transmisie DSG este un Golf Mk2

Un Volkswagen Golf din a doua generaţie a reuşit să înregistreze un nou record mondial pe o distanţă de 402 metri printre maşinile mărcii germane cu transmisie DSG şi tracţiune integrală.

Automobilul, pregătit de atelierul german de tuning Boba Motoring, a parcurs distanţa în 8.76 secunde şi a avut o viteză maximă la final de 267.9 km/h.

După ce a înregistrat această performanţă, hatchback-ul a fost numit cel mai rapid VW cu o cutie de viteze DSG. Acesta este dotat cu un motor de 2.0 litri şi cu patru cilindri, cu un turbo compresor de la Extreme Tuners şi capuri de cilindri de la NG-Motorsports.

În total se produc peste 1.000 de CP, care se realizează pe traseu prin intermediul unui sistem de tracţiune integrală 4Motion şi a unei cutii de viteză robotizate cu dublu ambreiaj DSG DQ250, a cărui program de control a fost resetat.

Automobilul cu o greutate de 1.200 de kilograme este capabil să accelereze până la 100 de km/h în 2.1 secunde, până la 200 de km/h în 5.4 secunde şi să înregistreze o viteză maximă ce depăşeşte 340 de km/h.

În anul 2016 această maşină avea o cutie de viteze secvenţială şi o unitate de propulsie care producea peste 1.200 de cai putere: (video) Iată ce poate un VW Golf Mk2 care are caracteristici asemănătoare unui Bugatti Veyron

Vezi şi: (video) Vezi cum un VW Golf, vechi de 30 de ani, a accelerat până la 308 km/h în 802 metri

Iti place articolul?