in , ,

(video) Chevrolet a anunţat întoarcerea regelui supercarurilor: Noul şi cel mai puternic Corvette ZR1

Chevrolet a prezentat în acest weekend în cadrul unui eveniment organizat în metropola arabă Dubai cel mai puternic Corvette din istoria modelului – noua generaţie a modelului ZR1.

Amintim că în trecut doar două modele Corvette au fost create într-o astfel de versiune extremă: în caroserie C4 (a patra generaţie) şi C6 (a şasea generaţie cu 659 de CP sub capotă).

Noul vârf de gamă al modelelor sport Chevrolet a fost făcut cu forţe proprii şi a primit un propulsor LT5 de generaţie nouă, dar creat pe baza unităţii LT4 care pune în mişcare varianta Z06.

Vezi şi: (foto) Premieră pentru Moldova. Un Chevrolet Corvette C7 Z06 a fost văzut prin Chişinău

Agregatului V8 de 6.2 litri i-a fost adăugat în premieră un sistem de injecţie combinat, care trimite carburantul direct în colectorul de admisie și direct în cilindri. Mai mult, i-a fost modificat intercooler-ul, a fost întărit arborele cotit, iar volumul compresorului Eaton a fost mărit cu 52%, până la 2.6 litri. Sistemul de evacuare a gazelor de eşapament este unul sport cu supape active.

https://youtu.be/3hWBd6RSUI0

Drept rezultat, puterea generată de motor este de 766 de cai, iar cuplul maxim ajunge până la 969 Nm. Greutatea automobilului nu depăşeşte 1.598 de kilograme, iar viteza maximă pe care o poate atinge este de 338 de km/h. Acceleraţia 0-96 de km/h o face în 2.85 secunde, 0-160 de km/h în 6.0 secunde, iar 402 metri îi parcurge în 10.6 secunde.

Noua generaţie Corvette ZR1 mai este disponibilă în premieră cu două cutii de viteze la alegere: mecanică cu şapte trepte sau automată cu opt rapoarte.

Suspensia pe arcurile transversale nu s-a schimbat fundamental, dar setările, desigur, au fost revizuite. Deja în configurația de bază există amortizoare controlate electronic Magnetic Ride. Standard mai există nişte discuri de frână carbon-ceramice (etriere faţă cu șase pistoane şi spate cu patru pistoane), care măsoară 394 mm în faţă şi 388 în spate.

În nivelul de echipare de bază mai există nişte anvelope Michelin Pilot Super Sport (285/30 ZR19 în față și 335/25 ZR20 în spate), iar opţional Michelin Pilot Sport Cup 2. Jantele măsoară 19 şi 20 de inci respectiv.

Chevrolet Corvette ZR1 2019 11

În comparație cu un Corvette obişnuit, versiunea sport ZR1 are prize de aer mărite, deoarece sunt instalate alte patru radiatoare suplimentare pentru răcirea fiabilă a unităților și ansamblurilor, ridicând numărul total al acestora până la 13! (de exemplu, Bugatti Veyron are doar zece).

S-a lucrat serios şi la capitolul aerodinamică. Un Corvette ZR1, standard, are o așa-numită “aripă mică” în spate și o buză dezvoltată a spoilerului frontal, iar drept rezultat, forța de apăsare este cu 70% mai mare decât cea a versiunii Z06. Acest kit exterior este mai potrivit pentru cursele de mare viteză pe o linie dreaptă, iar pentru traseele mai răsucite este oferit pachetul ZTK Performance (prezent pe automobilul din fotografii). Acesta include un eleron imens din carbon cu două poziții, un splitter frontal mai mare, anvelopele Michelin Pilot Sport Cup 2 și setări modificate ale suspensiei.

Noul Chevrolet Corvette ZR1 poate fi folosit în calitate de automobil pentru excursii interesante, asta pentru că are nişte scaune din piele cu funcţii de încălzire și ventilare, sistem audio Bose, un sistem multimedia și unul de climatizare automată.

În SUA, vânzările noului Corvette ZR1 vor începe în primăvara anului 2018.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

GALERIE FOTO: