in , ,

(video) Chevrolet a construit un pick-up care se deplasează fără zgomot pentru armata SUA

Compania Chevrolet a prezentat prototipul unui pick-up Colorado cu sistem de propulsie pe bază de hidrogen. Versiunea a fost numită ZH2.

Constructorul american a dezvoltat maşina în colaborare cu centrul ingineresc TARDEC al armatei SUA, care este responsabil de tehnica militară pentru sol.

https://youtu.be/19LCwP-BXoU

Prototipul a fost construit pe baza unei platforme modificate şi întărite a modelului Colorado. Alături de o suspensie resetată Chevrolet a instalat pe această maşină nişte pneuri off-road care măsoară 37 de inci sau 94 de cm!

Niciun detaliu despre unitatea de propulsie a Colorado ZH2 nu a fost dezvăluit. S-a menţionat doar că pick-up-ul dispune de un motor electric care primeşte energie în urma reacţiei chimice dintre hidrogen şi oxigen din celulele de combustie.

chevrolet-colorado-zh2-fuel-cell-vehicle

În locul gazelor de eşapament se creează apă, pe care militarii o vor folosi ulterior.

Noutatea a fost de asemenea dotată cu EPTO. Cu ajutorul acesteia motorul maşinii poate fi folosit pentru alimentarea altor dispozitive electrice.

chevrolet-colorado-zh2-fuel-cell-vehicle-5

Reprezentanţii armatei SUA, care au fost prezenţi la evenimentul de prezentare a pick-up-ului, au declarat că au optat pentru construcţia unei maşini cu un astfel de motor pentru capacitatea de a se deplasa fără zgomot, pentru că are o autonomie excelentă şi un moment de rotaţie mare care este disponibil instant datorită propulsorului electric.

Compania Chevrolet va încheia propriile teste cu unitatea Colorado ZH2 la începutul anului 2017. Ulterior automobilul va fi transmis militarilor pentru a fi testat în decursul unui an.

chevrolet-colorado-zh2-fuel-cell-vehicle-1

chevrolet-colorado-zh2-fuel-cell-vehicle-2

chevrolet-colorado-zh2-fuel-cell-vehicle-3

chevrolet-colorado-zh2-fuel-cell-vehicle-4

chevrolet-colorado-zh2-fuel-cell-vehicle-6

chevrolet-colorado-zh2-fuel-cell-vehicle-7

chevrolet-colorado-zh2-fuel-cell-vehicle-8

chevrolet-colorado-zh2-fuel-cell-vehicle-9

chevrolet-colorado-zh2-fuel-cell-vehicle-10

chevrolet-colorado-zh2-fuel-cell-vehicle-11

chevrolet-colorado-zh2-fuel-cell-vehicle-12