in , ,

(video) Chinezii au făcut primul tramvai cu autopilot din lume, care merge pe şine virtuale

Compania chineză de transporturi CRRC a prezentat primul tramvai cu autopilot din lume, care poate merge prin oraş pe şine virtuale. Unitatea de transport este pusă în mişcare exclusiv de energie electrică şi este capabilă să ducă până la 300 de pasageri.

Acest proiect urmează a fi implementat în primul rând în zonele din oraşe mici, acolo unde nu este posibilă sau chiar deloc montarea şinelor obişnuite.

Spre deosebire de un tramvai clasic, noutatea nu mai are nevoie de şine metalice pentru a se deplasa. În locul acestora vor fi “desenate” pe asfalt nişte căi virtuale, pe care senzorii de pe tramvai le va recunoaşte pentru orientare.

Vezi şi: (video) Zis şi făcut. Chinezii au scos deja la teste autobuzul care nu teme de ambuteiaje

O garnitură standard măsoară peste 30 de metri în lungime, are trei vagoane şi adăposteşte 300 de pasageri. La necesitate se pot conecta vagoane suplimentare.

Viteza maximă de deplasare a unui astfel de tramvai este de 70 de kilometri. O singură reîncărcare a bateriilor ajunge pentru cel mult 40 de kilometri parcurşi.

Dacă testele ulterioare vor demonstra rezultate bune, deja în 2018 prima reţea de căi virtuale va fi făcută în oraşul Zhuzhou. Aceasta va avea o lungime de 6.5 kilometri.

Sursă: CGTN