in , ,

(video) Chişinău: Cum un vitezoman cu o Lada era cât pe ce să lovească în plin o familie

(update 28.09.2017) Automobilul şoferului în cauză a fost depistat pe o stradă din oraşul Orhei, fiind parcat neregulamentar şi creând obstacol altor participanți la trafic, în rezultatul căruia conform legislației vehiculul a fost evacuat la parcarea specială.

La 27 septembrie, șoferul în vârstă de 33 de ani s-a prezentat la IP Orhei unde a fost audiat și a comunicat faptul că a condus automobilul sus indicat și și-a recunoscut vina. În urma documentării, acesta a fost sancționat în baza art. 238 alineat 2 care prevede – încălcarea regulilor de oprire şi neacordarea de prioritate a pietonilor şi altor participanţi la traficul rutier, art. 244 – încălcarea dispoziţiilor din Regulamentul circulaţiei rutiere, care a generat pericolul unui accident de circulaţie, art. 229 alin 2, 3 – încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor, care prevăd o amendă în jur de 3300 de lei.

De asemenea, șoferul a acumulat 15 puncte de penalizare. Procesul Verbal în acest sens a fost transmis în instanța de judecată pentru a-l priva de dreptul de a conduce pe un termen de la 6 la 12 luni. Respectiv conform legislației automobilul nu poate fi restituit, vehiculul poate fi reținut la parcarea specială până la stabilirea tuturor circumstanțelor de către instanță.


(update 26.09.2017) Inspectoratul Național de Patrulare s-au autosesizat în acest caz. Conducătorul mașinii cu numere de înmatriculare rusești urmează a fi depistat și sancționat.


Trecerile pentru pietoni din capitală, nedirijate de vreun semafor, rămân a fi destul de periculoase. O situaţie care demonstrează acest lucru s-a întâmplat chiar în seara zilei de ieri, 25 septembrie, pe bulevardul Decebal.

O familie cu doi copii a fost la un pas de a fi spulberată de un şofer iresponsabil care se afla la volanul unui automobil Lada. Observând că alte două maşini au oprit pentru a ceda trecerea pietonilor, acesta a evitat să procedeze la fel şi nu a luat piciorul de pe accelerator.

Vezi şi: (video) INP i-a aplicat o amendă şoferului care a fost la un pas de a lovi o femeie pe trecerea de pietoni

Doar câţiva centimetri au fost între pietoni şi automobilul care le-ar fi provocat durere. Bine însă că părinţii au reacţionat într-un ultim moment şi au mărit pasul, trăgându-şi şi odraslele din urmă.

Situaţia a fost înregistrată de o cameră de bord, montată într-un automobil care de asemenea se apropia de trecerea de pietoni în cauză.

Vezi şi: (video) Un şofer neînfricat din Chişinău a fost la un pas de a lovi mai mulţi copii pe trecerea de pietoni

Sursă video: facebook.com/TalyShlemskaya

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video pe pagina noastră de Facebook, pe blog la secţiunea Contact sau la adresa [email protected]