in ,

(video) Chişinău: Doar 1500 lei amendă pentru un tânăr de 22 de ani care rula pe contrasens şi cu un picior scos pe fereastră

Inspectoratul General al Poliției a fost sesizat de curând despre faptul că un autovehicul de marcă BMW încalcă regulile de circulație rutieră și expune pericolului participanții la trafic.

Ofițerii Inspectoratului național de securitate publică al IGP au înregistrat cazul și au demarat procedura de identificare și sancționare a conducătorului auto.

Iata așa se merge prin Chișinau😱

Iata așa se merge prin Chișinau😱Rușine sa le fie la așa tineri care duc viața altor pasageri în pericol. Sper poliția să se autosesizeze, și să rămînă acest tînar fără permis, cu piciorul afară. Îmi e silă de așa ceva 🤮13.05.2020 / © Mazur

Gepostet von StopHam Moldova am Donnerstag, 14. Mai 2020

Șoferul s-a dovedit a fi un tânăr de doar 22 de ani din Chișinău, iar pentru încălcarea comisă a fost sancționat cu 1.500 de lei amendă și 3 puncte de penalizare.

Totuşi, nu se menţionează pentru ce încălcare exact a fost sancţionat (poate doar în baza Art.240 prim – Nerespectarea de către conducătorul de vehicul a indicatoarelor rutiere de prioritate, a indicatoarelor de interzicere şi de sens obligatoriu, a indicatoarelor de informare privind direcţia permisă de deplasare, a marcajului de pe partea carosabilă a drumului privind acordarea dreptului prioritar de circulaţie, dreptului privind delimitarea benzilor de circulaţie pe sens opus şi a celor destinate vehiculelor de rută, nerespectarea regulilor de circulaţie privind începerea deplasării şi schimbarea direcţiei de mers, privind poziţia pe carosabil, privind depăşirea vehiculelor, privind traversarea intersecţiilor şi a locurilor de oprire a transportului public, privind remorcarea vehiculelor, privind transportul persoanelor şi al încărcăturilor, privind deplasarea pe autostrăzi, nerespectarea exigenţelor de folosire a dispozitivelor de iluminat la căderea întunericului sau în condiţii de vizibilitate redusă), deşi din imaginile video ar reieşi mai multe gen: depăşirea uşoară a limitei de viteză, crearea unei situaţii de accident (pentru că şoferul care l-a filmat s-a ferit când acesta brusc a schimbat direcţia de mers), necuplarea centurii de siguranţă (cu centura pusă la sigur nu i-ar fi fost comod să scoată piciorul pe fereastră), etc.

Anterior, martorul ocular a comentat, pe lângă imaginile făcute publice: “Iată așa se merge prin Chișinău 😱 Rușine să le fie la așa tineri care pun viața altora în pericol. Sper ca poliția să se autosesizeze și să rămână acest tânăr fără permis, cu piciorul afară. Îmi e silă de așa ceva”.

În context, conducerea Inspectoratului General al Poliției îndeamnă cetățenii să colaboreze cu organele de drept pentru a spori siguranța din trafic. În cazul în care ați observat conducători auto care încalcă Regulamentul Circulației Rutiere sau prezintă un pericol pentru participanții la trafic anunțați cel mai apropiat echipaj de poliție sau formați numărul unic 112.

Deşi poliţia reiterează că nu tolerează pericolul de pe șosele și încălcarea legii, pe pagini de Instagram continuă să fie promovate nereguli care se petrec aproape zilnic “sub nasul” autorităţilor. În cazul în care s-ar lua măsuri şi pe seama acestor cazuri, amenzile ar curge gârlă la sigur.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

Iti place articolul?

-1 points
Upvote Downvote