in , ,

(video) Cine este mai rapid pe gheaţă? Noul Jaguar XE 300 SPORT s-a bătut cu un campion la patinaj viteză

Premieră de la Jaguar! Compania britanică introduce pe piaţă noile modele XE şi XF făcute în ediţia specială 300 SPORT. Automobilul nu ascunde nimic nou sub capotă, însă are un nou kit exterior aerodinamic, un habitaclu cu nişte conotaţii sportive şi câteva dotări anterior opţionale disponibile standard.

Alături de sedanul XE, modelele XF şi XF Sportbrake de asemenea pot fi comandate în ediţia specială 300 SPORT!

Jaguar XE XF 300 Sport 2018 22

Pentru a face prezentarea maşinii mult mai interesantă, marca a organizat o cursă inedită între campionul olimpic la patinaj viteză Shaolin Sándor Liu şi un exemplar XE 300 SPORT în care se afla prietena sa Elise Christie, de asemenea campioană la patinaj, dar şi un pilot de teste al Jaguar în spatele volanului.

Participanţii au trebuit să stabilească cel mai bun timp pe cel mai lung circuit de gheaţă artificial din lume, care se află în Flevonice, Olanda.

Noile modele Jaguar XE, XF şi XF Sportbrake 300 SPORT ascund sub capotă motoare Ingenium pe benzină, cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri, care generează câte 300 de CP şi 400 Nm de cuplu. Având un sistem de tracţiune integrală şi o cutie de viteze automată cu opt trepte, acceleraţia de la 0 şi până la 100 de km/h sedanul XE o face în 5.7 secunde, iar sedanul XF în 5.9 secunde.

De asemenea, modelele XF doar, pot fi comandate în ediţie specială cu motor TDV6 diesel de 3.0 litri (300 CP/700 Nm) şi tracţiune spate, cu ajutorul cărora sedanul face sprintul în 6.4 secunde.

Viteza maximă în toate cazurile e limitată la 250 de km/h.

Jaguar XE XF 300 Sport 2018 40

Toate modelele SPORT 300 se vor deosebi prin mai multe inserţii în culoare Dark Satin Grey, precum: corpurile oglinzilor retrovizoare, spoilerul de pe capacul portbagajului și inelul care este poziţionat pe marginea grilei radiatorului, împreună cu inscripția 300 SPORT pe aceasta și pe uşa portbagajului.

De asemenea, standard vin jante de 19 şi 20 de inci pe puntea din faţă şi spate respectiv, vopsite în culoarea Satin Technical Grey, care ascund nişte etriere cu inscripţii 300 SPORT.

Clienții vor mai putea opta pentru una din cele trei culori speciale pentru caroserie: Yulong White, Indus Silver sau Santorini Black, în timp ce pentru XE va mai fi disponibilă nuanţa Caldera Red.

Jaguar XE XF 300 Sport 2018 38

În habitaclurile automobilelor va exista o tapiţerie din piele de culoare neagră cu nişte cusături contrastante de culoare galbenă, ultima fiind prezentă şi pe volan, cotieră sau planşă de bord.

Totodată, Jaguar a mai adăugat nişte praguri cu denumirea ediţiei speciale (pe XF ca opţiune pot fi iluminate), inserţii din aluminiu pe pedale, o oglindă retrovizoare fără margini cu funcţie anti orbire, alături de sistemul Touch Pro cu ecran tactil de 10 inci.

Jaguar XE XF 300 Sport 2018 30

Pe lângă noul XE 300 SPORT, Jaguar mai introduce şi versiunea nouă XE Landmark Edition. Modelul este făcut pe baza lui XE R-Sport, dar are o bară de protecţie frontală ca şi cea de pe 300 SPORT, jante din aliaj de 18 inci, pachet exterior Black Pack, faruri Bi‐function Xenon şi altele.

Automobilele pot fi deja comandate. Preţul de start pentru XE 300 SPORT în Marea Britanie este de 45.640 de lire sterline, XF 300 SPORT – 47.215 de lire sterline, iar XF Sportbrake 300 SPORT – 49.215 de lire sterline. XE Landmark Edition costă cel puţin 36.955 de lire sterline.

buton subscribe

GALERIE FOTO: