in ,

(video) Concurentul lui Bugatti Chiron de la Hennessey apare în acest an. Primele informaţii

Compania americană Hennessey, cu sediul în Texas, anunţă că premiera noului hipercar Venom F5 va avea loc în 2017 şi câteva detalii despre acesta.

Modelul, care va pretinde alături de Bugatti Chiron la titlul de cea mai rapidă maşină de serie din lume, va putea accelera până la 480 de kilometri la oră!

Pentru construcţia noului model, inclusiv dezvoltarea şi asamblarea acestuia, Hennessey a deschis o subdiviziune separată, numită Hennessey Special Vehicles. Noul Venom F5 va fi construit pe baza unui şasiu de producţie proprie şi nu va fi, cum s-a considerat anterior, o evoluţie a modelului Venom GT.

Denumirea F5 a fost preluată din “Scara lui Fujita”. Pe baza acestei scări sunt clasificate tornadele, acolo unde F5 înseamnă o viteză uimitoare a vântului, care poate rupe din temelii casele şi asfaltul, dar şi poate ridica în aer maşini grele pentru a le duce la câteva sute de metri.

Deocamdată nu s-au specificat careva informaţii la capitolul tehnic. Din surse neoficiale, maşina va fi propulsată de un agregat V8 twin-turbo cu un volum de 7.0 litri, preluat de pe Venom GT şi modificat complet. Puterea ar varia între 1.244 şi 1.400 de CP. Cutia de viteze va fi una secvenţială.

Greutatea totală a unui Venon F5 va fi în jurul a 1.300 de kilograme datorită caroseriei din fibră de carbon.

Cum ar putea arăta modelul Venom F5 de serie (randări)

Amintim că Hennessey Venom GT a reuşit în anul 2014 să depăşească viteza maximă a unui Bugatti Veyron. Coupeul a atins 435 de km/h, iar mai târziu varianta decapotabilă  427.3 de km/h.

Vezi şi: (video) Cea mai rapidă maşină din lume fără acoperiş este Hennessey Venom GT Spyder

Viteza maximă a unui Bugatti Chiron este limitată electronic la 420 de km/h. Producătorul a promis că în 2018 va încerca să stabilească un record de viteză printre toate automobilele de serie cu acesta.

Vezi şi: (video) Vezi în cât timp noul Bugatti Chiron accelerează de la 0 la 351 km/h