in , ,

(video) Crash test cu un prototip Polestar 1. Vezi ce a rămas din caroseria-i din fibră de carbon

Timpul nu stă pe loc şi producţia în serie a noului Polestar 1 este tot mai aproape de a fi realizată. Recent, compania a anunţat că va construi o flotă de prototipuri care vor fi utilizate pentru diverse teste, lucru pe care deja l-a făcut, şi iată că a purces la testele programate.

Printre acestea se numără şi o serie de crash teste specifice, realizate în procesul de dezvoltare, aşa cum face orice companie care se respectă şi care are evident bani pentru asta.

Vezi şi: (video) Chişinău: Un Volvo XC90 a suportat cu succes un crash test lateral în condiţii reale

Polestar a întreprins prima serie de teste de impact ca parte a dezvoltării modelului Polestar 1. Aceasta reprezintă şi o premieră pentru Volvo Car Group, deoarece a fost evaluată rigiditatea unei caroserii din polimer armat cu fibră de carbon într-o situație reală de accident.

Spre deosebire de o caroserie din oţel care se îndoaie la un contact cu un obstacol şi pentru a reduce din cantitatea de energie de impact o face atât de mult încât poate ajunge la ocupanţii vehiculului, fibra de carbon disipă această energie printr-o simplă crăpare şi spargere.

O atenție deosebită a fost acordată modului în care corpul din fibră de carbon a maşinii a reacționat la forțele extreme implicate în impact. Inginerii s-au concentrat, de asemenea, asupra modului în care structura părţilor din oţel a caroseriei și şasiul din fibră de carbon făcut sub forma unei libelule, care o consolidează, gestionau forțele.

Vezi şi: (video) Crash teste cu Tesla Model 3! NHTSA: E cel mai sigur automobil pe care l-am testat vreodată

Cea mai proaspătă sesiune de crash teste Euro NCAP: (video) Euro NCAP: Cât de sigur este noul Hyundai NEXO, Mercedes-Benz A-Class, Mazda6 facelift, Lexus ES şi Peugeot Rifter

Prototipul de verificare Polestar 1, parte a primei serii Polestar 1, a fost propulsat într-o barieră staționară cu o viteză de 56 de km/h, simulând o coliziune frontală. Cea mai mare parte a energiei a fost absorbită de structura de avarie a mașinii, energia rămasă fiind atenuată de panourile de caroserie din fibră de carbon în structura caroseriei care a rămas rigidă și nu a prezentat semne de îndoire sau de aliniere necorespunzătoare după accident.

“Rezultatul acestui prim crash test validează decizia de a construi corpul lui Polestar 1 din fibră de carbon. De asemenea, aceasta confirmă faptul că fibrele de carbon susțin cele mai înalte standarde de siguranță. Acesta este un exemplu al modului în care Polestar lansează dezvoltarea noilor tehnologii în grupul Volvo Car”, a declarat Zef van der Putten, responsabil pentru fibra de carbon în cadrul companiei Polestar.

Testul de impact a fost efectuat la Centrul de siguranță Volvo Cars din Gothenburg, Suedia, unde automobile și alte vehicule sunt lovite de obstacole, simulând diverse situaţii care pot avea loc în lumea reală.

Vezi şi: (video) Koenigsegg arată în premieră imagini din timpul crash testelor modelului Regera